Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Στον ανακριτή και οι άλλοι 7 των εγκληματικών οργανώσεων

Συνέχεια ...απολογιών σήμερα (Δευτέρα), για τους συλληφθέντες των δύο εγκληματικών οργανώσεων που φέρεται ότι είχε αναπτύξει
πλούσια δράση στη διακίνηση ναρκωτικών, τις τοκογλυφίες και τους εκβιασμούς.

Το πρωί, απολογούνται οι δύο αποκαλούμενοι αρχηγοί των δύο οργανώσεων, ο 23χρονος ιδιοκτήτης ψητοπωλείου από τις Πατέλες και ο 28χρονος καθώς και άλλοι 5 από τους συνεργάτες τους. Πρόκειται για έναν 26χρονο συνεργό του 23χρονου και τέσσερις από την άλλη ομάδα, έναν 26χρονο και 3 Αλβανούς ηλικίας 37, 26 και 24 ετών.

Την περασμένη Παρασκευή, απολογήθηκαν τρεις από τους συλληφθέντες. Ένας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος -αντιμετωπίζει την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών- ενώ οι άλλοι δύο που φέρονται να εμπλέκονται στις ...τοκογλυφικές δραστηριότητες της οργάνωσης του 23χρονου, αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ ο καθένας ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.


Κώδικας επικοινωνίας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος που επικοινωνούσαν και ο κώδικας που χρησιμοποιούσαν για να συνεννοούνται. Οι λέξεις “γύρος” και “παστίτσιο” είχαν τρελή ζήτηση σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, και χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ογκώδης δικογραφία

Η δράση τους, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ασφάλειας Κρήτης, ταξίαρχο Γιώργο Σκανδαλάκη, προσδιορίζεται τουλάχιστον το τελευταίο 6μηνο ενώ η δικογραφία συμπεριλαμβάνει 7000 σελίδες. Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι συνολικά 127 άτομα αναμεσά τους και οι 10 συλληφθέντες.


Ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο είναι το νεαρό της ηλικιας τους και ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι οι συναλλαγές για τα ναρκωτικά γίνονταν ... αντισυμβατικά και όχι όπως συνηθίζεται με τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας. Η διακίνηση γινόταν κυρίως τη νύχτα μέσα σε πολυσύχναστα και δημοφιλή μαγαζιά του Ηρακλείου και η παράδοση γινόταν την ώρα που οι πελάτες ... διασκέδαζαν. Αυτό το στοιχείο προδίδει πόσο μεγάλη διείσδυση είχε η οργάνωση στα στέκια της νεολαίας. Παράλληλα είχαν αναπτύξει και ενεργή δράση στην τοκογλυφία και τους εκβιασμούς όπως προκύπτει από 5 διασταυρωμένες περιπτώσεις.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου