Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Οικογενειακή υπόθεση» οι κλοπές για πατέρα και γιο στη Γόρτυνα



Δεν πίστευαν οι αστυνομικοί όταν πήγαν στο σπίτι ενός 43χρονου στην περιοχή του  Δήμου Γόρτυνας, με αυτά που αντίκριζαν τα μάτια τους….
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την
καταπολέμηση της διάπραξης αξιόποινων πράξεων, καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής, έγινε έρευνα στην οικία του 43χρονου και του 16χρονου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Δεκάδες ηλεκτρικά εργαλεία (κομπρεσέρ, αλυσιδοπρίονα, ηλεκτρικά τρυπάνια, ηλεκτρικοί τροχοί, δραπανοκατσάβιδα, ηλεκτρικές αντλίες νερού, ηλεκτρογεννήτριες, ηλεκτρικοί τροχοί κοπής ξύλων),
  • Πλήθος γεωργικών εργαλείων (κλαδευτικά, ραντιστικά, σκαπτικά μηχανήματα, ελαιοραβδιστικά μηχανήματα, ελαιοραβδιστικές βέργες) και
    Ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικός υπολογιστής, ενισχυτές αυτοκινήτου, ηχεία αυτοκινήτου, ραδιοκασετόφωνο), 
  • την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Επιπλέον, στην κατοχή του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Μία κυνηγετική καραμπίνα και
    Τριάντα πέντε (35) κυνηγετικά φυσίγγια.
  •  

Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών προέκυψε ότι οι ανωτέρω με ακόμη δύο άγνωστους δράστες οι οποίοι αναζητούνται καθώς είχαν ξαφρίσει όλη την γύρω περιοχή.
Μέρος των κατασχεθέντων αντικειμένων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Ο 43χρονος, για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ σχηματίστηκε σε βάρος του και σε βάρος του 16χρονου, δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία θα διαβιβασθεί στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Το προανακριτικό έργο που συνεχίζεται διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου