Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

«Το Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο Ζαρού, είναι το θαυμάσιο αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής προσπάθειας»



Στον Αγιασμό για την έναρξη της λειτουργίας του Λαογραφικού και Γεωλογικού Μουσείου Ζαρού, παραβρέθηκε σήμερα 3 Νοεμβρίου 2014,
ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, στο Ζαρό, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στο Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο, που άνοιξε και επίσημα πλέον σήμερα, εκτίθενται εκατοντάδες εξαιρετικά εκθέματα που σχετίζονται με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη λαογραφία, αλλά και τη φύση. Το Μουσείο είναι δημιουργία του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συλλόγου, που έχει έδρα το Ζαρό, και στην προσπάθεια συνέβαλλαν όλοι οι φορείς του Ζαρού.

Όπως δήλωσε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «Το Λαογραφικό και Γεωλογικό Μουσείο που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι το θαυμάσιο αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής προσπάθειας όλων των φορέων του Ζαρού, με εντυπωσιακά εκθέματα από τη φύση, τον πολιτισμό και την ιστορία της Κρήτης μας και ιδιαίτερα της περιοχής. Άξιοι συγχαρητηρίων ο Παγκρήτιος Λαογραφικός Σύλλογος και ο πρόεδρος κ. Γιώργος Δαμιανάκης, η Ενορία Αγίου Γεωργίου και ο πάντα δραστήριος Εφημέριος και αντιπρόεδρος του συλλόγου, πατήρ Λέανδρος Σταματάκης, καθώς και όλοι οι χωριανοί που αγκάλιασαν αυτή τη πρωτοβουλία και προσέφεραν αντικείμενα και κειμήλια λαογραφικής, ιστορικής και βέβαια συναισθηματικής αξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου