Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Καλαμάκι ετοιμάζεται για τη νέα Τουριστική σεζόν

Στο πλαίσιο της νέας τουριστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου Φαιστού κ. Πετρακογιώγη Μαρίας με το νέο συμβούλιο του Συλλόγου
Επαγγελματιών Καλαμακίου παρουσία του προέδρου κ. Καρανδινού Στυλιανού. Στη συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του παραθαλάσσιου Καλαμακίου παραβρέθηκαν επίσης οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι αλλά και μέλη του συλλόγου.
Συζητήθηκαν επιμέρους θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα στην παραλία, τα έργα υποδομών που έχουν προγραμματιστεί για την περιοχή αλλά και γενικότερα το μείζον θέμα του αιγιαλού. Επίσης την καλύτερη εξυπηρέτηση του περιπατητικού τουρισμού με νέα μονοπάτια στην περιοχή αλλά και την καλύτερη διασύνδεση της περιοχής με το Κ.Τ.Ε.Λ. Φυσικά δεν έλειψε και ο προγραμματισμός για ήπιας μορφής παρεμβάσεων όπως παιδικές χαρές, ασφαλτοστρώσεις και γενικότερα θέματα καθημερινότητας. Τέλος η ενημέρωση για τις δημοπρατημένες αναπλάσεις της τοπικής κοινότητας Καμηλαρίου όπου εντάσσεται και το Καλαμάκι.
Εκτενή ενημέρωση έγινε για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν αλλά και για τα ερωτηματολόγια διερεύνησης και ενημέρωσης, βάσης προώθησης των επιχειρήσεων του Δήμο Φαιστού. Βασικός στόχος είναι το Branding του δήμου και των περιοχών του και ιδιαίτερα του παραλιακού μετώπου στο Καλαμάκι, η απόλυτη διεθνοποίηση συγκεκριμένων εκδηλώσεων (όπου δορυφορικά αντλεί Προβολή όλη η ευρύτερη περιοχή του Καλαμακίου) και να αποκτήσει για πρώτη φορά ο Δήμος Φαιστού στρατηγική προβολής του τουρισμού του, με σύγχρονο περιεχόμενο, χρονοδιαγράμματα και διασφαλισμένους πόρους (ΟΣΑΠΥ).
Επίσης έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα συνολικό πλάνο προβολής για το 2014-2015 με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης και όχι μόνο. Ήδη καταγράφεται μία αύξηση κίνησης σε περιοχές του Δήμου παρόλα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Στο τεχνικό κομμάτι προβολής το πλάνο οδηγεί στη δημιουργία μιας διαδραστικής διαδικτυακής πύλης και λοιπών συνοδευτικών δράσεων προβολής και παρουσίασης της Τουριστικής και Πολιτιστικής διαδρομής που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του ΟΣΑΠΥ για το Δήμο Φαιστού με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού, σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Δήμου αλλά και τις παραθαλάσσιες περιοχές όπου εντάσσεται και το Καλαμάκι. Η πύλη θα βασίζεται στην πλοήγηση μέσω χάρτη και στη χρήση ποικίλων πολυμεσικών εφαρμογών. Επίσης η διαδικτυακή διαφήμιση που αφορά την προβολή και προώθηση της πύλης μέσα από τις μηχανές αναζήτησης, google και διαδικτυακούς κόμβους ενδιαφέροντος και άλλες δράσεις δορυφόροι.
Είναι αξιοσημείωτο το ότι τα τελευταία δύο χρόνια, έχει ήδη επιτευχθεί η δημιουργία δυνατού Brand Νame για την λέξη Φαιστός ώστε να αντιπροσωπεύει συνολικά την περιοχή αλλά και ισχυροποίηση και των τουριστικών περιοχών του Δήμου όπου το Καλαμάκι θα έχει μία ιδιαίτερη θέση στην Καμπάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου