Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Οι Ενεργοί Πολίτες Μεσαράς για τη συνάντηση στην Αθήνα



Από το Συντονιστικό Πολιτών Γόρτυνας Φαιστού λάβαμε την παρακάτω επιστολή για την συνάντηση που αφορούσε το ΙΚΑ και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα: "Την  ΤΡΙΤΗ 1/7 12 ΠΜ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΓΟΡΤΥΝΑ, Ο ΜΑΡΑΚΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΑΠΟ ΦΑΙΣΤΟ, Ο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ, Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ
Ρ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕΣΑΡΑΣ. ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ :ΔΗΜΑΡΧΟΙ -3, ΓΟΡΤΥΝΑΣ, ΦΑΙΣΤΟΥ, ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (κ. ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ} ,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ- ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ- ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. ΜΑΖΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ του σ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ που δεν μπορούσε να παραβρεθεί, των ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ (προέδρου των κ. Πηγουνάκη) και του συλλόγου μηχανικών ΜΕΣΑΡΑΣ. Παραβρέθηκε- μπήκε ενώ είχαμε μαζευτεί- και μάλιστα με αναβολή 1 ώρα- Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ :
(ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ εννοείτε)
    1)εφαρμόζω το Π.Δ 40 και όχι αποφάσεις της Τρόϊκας - εμεση παραδοχή ότι τα άλλα κλεισίματα ήταν.
    2)γίνεται για καλύτερη διοίκηση του ΙΚΑ και σωστό λογιστικό έλεγχο- κεντρικός έλεγχος χωρίς αυτονομία των παλιών παραρτημάτων- όπου καταργούνται παντού- μένει 1 ΙΚΑ σε κάθε έδρα νομού.
   3)ΌΛΑ τα παραρτήματα μετατρέπονται- είπε : μετονομάζονται- σε ΓΡΑΦΕΊΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΆΛΙΣΗΣ.
    4)Τα αντικείμενα τους παραμένουν τα ίδια- όπως ήταν-  χωρίς τους ελέγχους.
Όταν του τονίστηκε από όλους μας- και δημάρχους ό,τι μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση του κόσμου- να μην πάθουμε τα ίδια που πάθαμε με τις κλειστές ΕΦΟΡΊΕΣ και τα ΓΕΦ που δημιούργησαν στην θέση τους, απαντούσε συνεχώς όχι. Για τα προβλήματα που του είπαμε ό,τι έχουν και στο ΙΚΑ δημιουργηθεί ήδη μας ζήτησε γραπτές καταγγελίες από πολίτες. Δεν δέχτηκε ούτε των εργαζομένων τις περιπτώσεις που του μεταφέραμε ούτε τις δικές μας από την εμπειρία μας στο κατάστημα ΜΟΙΡΩΝ. Αυτό να το κάνουμε και στο μέλλον και να τον ενημερώνουμε- ζήτησε.
5)ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ των παραρτημάτων του ΙΚΑ: σε κάθε παράρτημα μένουν τουλάχιστον 5- εδώ είναι 8 και τονίστηκε ό,τι αν θέλουν μένουν όλοι. Προσπάθεια θα είναι σε κάθε Δήμο και Γ.Κ.Α. αργότερα.
Καταλάβαμε ότι πάλι σχεδιάζουν στα γρήγορα- μάλλον πιέζονται πάλι από έξω και πειραματίζονται στην πλάτη μας.
 Αρνούμαστε η καθημερινότητά μας να είναι περιφρόνηση, λουκέτα και απολύσεις σε όλο το φάσμα δομών στήριξης πολιτών & επαγγελματιών.
ΟΧΙ ΤΑ ΒΑΡΗ, ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ και ΟΙ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΣΤΕΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΟΡΘΙΟ στο ΔΗΜΟΣΙΟ -στους καιρούς των ΜΗΜΟΝΙΩΝ που μας εφαρμόζουν στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τους την ΩΦΕΙΛΟΜΕ.  
Αντιστεκόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζονται για λογαριασμό μας ενάντια στη βούλησή μας.

από Συντονιστικό Πολιτών Γόρτυνας – Φαιστού
ΣΗΦΗΣ ΠΗΡΟΥΝΑΚΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου