Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Στα ύψη το προεκλογικό θερμόμετρο στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Σκληρή απάντηση του Αντώνη Λυδατάκη, στον Μανόλη Αλεξάκη

Στα ύψη έχει ανεβεί το προεκλογικό θερμόμετρο τις τελευταίες μέρες στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων με επίκεντρο μάλιστα το Αστρίτσι.
Τα όσα αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook o υποψήφιος με το Μάνθο Πολιτάκη Μανόλης Αλεξάκης, προκάλεσαν την σκληρή απάντηση του Αντώνη Λυδατάκη υποψήφιου από το Αστρίτσι με το Μανώλη Κοκοσάλη.
Η απάντηση του κ. Λυδατάκη προς τον κ. Αλεξάκη, αναφέρει:
Η πολυετή σου απουσία από τα κοινά, όπως ο ίδιος γράφεις στο σχόλιο σου, είναι εμφανή σε κάθε σου πρόταση. Εγώ θα τη χαρακτήριζα μάλιστα όχι απλά απουσία αλλά πλήρη άγνοια για το τι έχει διαδραματιστεί στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια.

Μιλάς για «κίνδυνο ανατροπής όσων καλών πέτυχε η δημοτική μας Παράταξη σε επίπεδο διαμόρφωσης κοινωνικής συνείδησης , δημοτικής δημοκρατικής λειτουργίας , και εφαρμογής και προώθησης αναπτυξιακών έργων υποδομής». Πως ακριβώς εννοείς τους παραπάνω όρους; Είναι για σένα «διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης» ο αποκλεισμός από τις υπηρεσίες του δήμου όλων των οικισμών στους οποίους ο συνδυασμός σας ήρθε δεύτερος στις περασμένες εκλογές; Είναι για σένα «δημοτική δημοκρατική λειτουργία» το να δηλώνει ο νυν Δήμαρχος ότι «Δήμος είναι ο Δήμαρχος και οι υπάλληλοι του»;

Την «εφαρμογή αναπτυξιακών έργων υποδομής» την διαπιστώσαμε στο πρόφραγμα στα Δαμάνια, την δε «προώθηση» τους την διαπιστώσαμε χθες με την παρουσία γεωτρύπανου στο Χάρακα τρεις μέρες πριν τις εκλογές. Μην αγχώνεστε θα τα αναλάβουμε εμείς μια και εσείς πλέον δεν προλαβαίνετε.

Κατανοώ όπως σου είπα και σε προηγούμενο σχόλιο ότι η έλλειψη επιχειρημάτων σας έχει κάνει να διαδίδετε ψεύδη, πάγια τακτική του συνδυασμού σας. Ουδέποτε ο Μανώλης Κοκοσάλης δεν υποσχέθηκε διορισμούς και μάλιστα «σε κάθε χωριό στατιστικά περί τους 3». Η μόνη αναφορά που κάνει πάνω στο θέμα αυτό είναι ότι το σημερινό αδιαφανές καθεστώς με την ανασφάλιστη εργασία θα τερματιστεί και ότι οι όποιες προσλήψεις θα είναι σύννομες, διαδικασία άγνωστη στην νυν δημοτική αρχή. Εσύ αλήθεια τι γνώμη έχεις πάνω σε αυτό. 

Επαναλαμβάνω τις ερωτήσεις από το προηγούμενο σχόλιο μου σχετικά με κάποιους από τους υπαλλήλους του δήμου γιατί απάντηση δεν πήρα. «Πως πληρώνονται; Από ποιούς; Μέσω ποιών τραπεζικών λογαριασμών;»
Ως νυν δημοτική αρχή ο συνδυασμός σας δεν χρειάζεται όπως αναφέρεις «να υποσχεθεί» διορισμούς, απλά τους κάνει και μάλιστα μαύρους και μάλιστα 10 μέρες πριν τις εκλογές. 

Εκμεταλλεύεστε την ανάγκη των ανθρώπων και εργάζονται αυτή τη στιγμή ανασφάλιστοι στα απορριμματοφόρα του δήμου προερχόμενοι από χωριό πολύ κοντά στην έδρα του δήμου. Και να ήταν μόνο αυτοί…Προφανώς λοιπόν κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια όταν μιλάς για «ψηφοθηρικές και εκμαυλιστικές συμπεριφορές». Αυτό είναι το ήθος που κατά τα λεγόμενα σου «είχαμε σαν παράταξη ακολουθήσει μέχρι τώρα. Αυτό το ήθος προστατεύουμε». Και ακριβώς για αυτήν την αντίληψη σας περί «ήθους» θα αποσυρθείτε.
Σε ευχαριστώ για το γέλιο που μου χάρισες στο σημείο που αναφέρεις ότι «σε πρόσφατη επίσκεψη σε κάποιο χωριό, άκουσα μια συζήτηση δημοτών «εγώ τους χρωστώ 7600 Ευρώ. Δεν τους δίνω μία ,γιατί θα έλθει ο Κοκοσάλης να μου τα χαρίσει». Ελπίζω κάποια στιγμή να στο ανταποδώσω. Πέρνα πάντως μια βόλτα από τα κισσέ του Δήμου και διαπίστωσε μόνο σου τι γίνετε, όχι μόνο σε όσους πάνε εκεί αλλά και σε πόσους οι υπάλληλοι του δήμου τηλεφωνούν για να τους πουν ότι τα χρέη τους σβήνονται.
Τι εννοείς όταν λες «οι ακριβοπληρωμένοι Σύμβουλοι του κου Κοκοσάλη»; Ενεργοί πολίτες είμαστε αφήσαμε για ένα διάστημα τις δουλείες μας για να ανατραπεί η καθεστωτική κατάσταση στο δήμο μας. Να δώσεις διευκρινήσεις γιατί αυτό δεν είναι πολιτική τοποθέτηση αλλά επί προσωπικού και προσβάλλεις υπολήψεις. Επίσης προφανώς δεν έχεις συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνεις κάνοντας δημόσια τοποθέτηση και λέγοντας ότι ο συνδυασμός μας «χρηματοδοτείται από επιχειρήσεις» και μιλώντας για «πληρωμένους δημοσιογράφους». Για καλό δικό σου καλό θα είναι να αρχίσεις να ψάχνεις αποδείξεις για τα γραφόμενα σου διότι τα παραπάνω δεν αποτελούν πολιτική τοποθέτηση και κανείς δεν μπορεί να προσβάλει ενεργούς πολίτες. Είναι προσωπικές τοποθετήσεις που προσβάλλουν ανθρώπους που ήδη έχουν προσφέρει στην κοινωνία. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας αμέσως μετά τις εκλογές.
Η άγνοια σου για θέματα του δήμου φαίνεται και από τις αναφορές σου για το νερό. Ειδικά για τα Καλύβια και το Νεοχώρι που αναφέρεις θα σου πω ότι οι κάτοικοι είναι πραγματικά σε απόγνωση, με την νυν δημοτική αρχή μόνο να υπόσχετε από τις προηγούμενες εκλογές και εσύ λες «ακολουθεί άμεσα». Στο Κεφαλάδο ειδικά το καλοκαίρι έχουν λίγες μέρες την εβδομάδα νερό. Στον Πύργο και το Χάρακα…α ναι ξέχασα πήγε το γεωτρύπανο χθες. Η αναφορά σου δε στην «επιμέλεια» με την οποία συμμετείχε και ενημερωνόταν ο κύριος Δρακάκης μετατρέπει και τις τελευταίες υποψίες μας σε σιγουριά για το σενάριο που παίχθηκε στις τελευταίες εκλογές.
Τέλος καλό θα ήταν να βάλεις μια τελεία στην καραμέλα της ακριβοπληρωμένης καμπάνιας του συνδυασμού μας. Κατανοώ ότι δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε εναντίον μας, κατανοώ ότι δεν έχετε έργο να επιδείξετε και ότι έχετε κάνει είναι έλειπες ή γκρεμισμένο αλλά και η πιο γλυκιά καραμέλα κάποτε τελειώνει. Θα μπορούσαμε άλλωστε να σου απαντήσουμε που βρήκε ο δικό σου συνδυασμός τα χρήματα για illustration εκτυπώσεις αλλά δεν θα το κάνουμε μια και εμείς έχουμε σημαντικότερα θέματα να αναδείξουμε που αφορούν πραγματικά τους συνδημότες μας και αφορούν τις απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών, την διαπλοκή, την μαύρη εργασία, τα ανασφάλιστα και ασυντήρητα οχήματα και πολλά άλλα, δεν χρειάζεται να πέσουμε στο επίπεδο σας. Για αυτά τα θέματα έχεις κάτι να πεις;

Δυστυχώς η πολυετή σου απουσία από τα κοινά και η άγνοια σου σε οδήγησε σε λάθος μονοπάτια. Δεν είναι κακό και ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσεις ένα λάθος. Το κακό είναι να μην το βλέπεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου