Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια σχολεία δε θα ανοίξουν καθόλου ή θα ανοίξουν με δανεικό δάσκαλο;



Στις 11 του Σεπτέμβρη θα έχουμε αγιασμό. Δασκάλους όμως δεν ξέρω αν θα έχουμε, γράφει ο Ζαχαρίας Καψαλάκης στο Facebook εκφράζοντας τον προβληματισμό του και δίνοντας τα σχολεία που δε θα κάνουν αγιασμό ή αν κάνουν θα γίνει με δανεικό δάσκαλο.


Γράφει ο κ. Καψαλάκης «Υπάρχουν όμως σχολεία που δεν θα κάνουν αγιασμό. Ή αν κάνουν, θα τον κάνουν με δανικό δάσκαλο, ο οποίος την επ’ αύριο θα επιστρέψει στο σχολείο του. Ποια είναι αυτά τα δημοτικά σχολεία:
 Αμιρών Βιάννου, Σίβα, Σκουρβούλων, Καμαρών, Στόλων, Ψαρής Φοράδας
 Επίσης τα νηπιαγωγεία: Αμουργελών, Καμαρών, Καστρίου, Κυπαρισίου, Μεσοχωριού Χαρακίου    
Θα υπολειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία: 1ο Αγίας Μαρίνας 5 κενά, Ασημίου 5 κενά ,2ο Βουτών 8 κενά, 1ο Γαζίου 7 κενά, 15ο Ηρακλείου 5 κενά, 28ο Ηρακλείου 7 κενά, 37ο Ηρακλείου 10 κενά, 45 Ηρακλείου 6 κενά, 47 Ηρακλείου 5 κενά, 2 Αλικαρνασσού 9 κενά, 3ο Τυμπακίου 7 κενά.
 Θα υπολειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία 1 Ασημίου 3 κενά, Γέργερης 2 κενά, 57ο Ηρακλείου 3 κενά, 1ο Μαλλίων 3 κενά, 2ο Μαλλίων 4 κενά, Πόμπιας 2 κενά, 1ο Τυμπακίου 2 κενά, 3ο Τυμπακίου 3 κενά.
  Κλειστά θα παραμείνουν τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ηρακλείου, μετά την πρωτοφανή απόφαση των διορισμένων μελών του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου που αντί να αναδείξουν τα κενά και την πραγματική εικόνα των προβλημάτων του τόπου μας, προσπαθούν να την κουκουλώσουν κλείνοντας τμήματα και υλοποιώντας « non papers» εντολές του Υπουργείου Παιδείας. Οι διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο Νομό Ηρακλείου είναι ελάχιστοι. Ο Νομός με τα περισσότερα κενά πανελλαδικά, απαξιώθηκε για μια ακόμη χρονιά… Σημαντικές ευθύνες υπάρχουν και στην τοπική αυτοδιοίκηση που παρακολουθεί παθητικά όλες τις εξελίξεις, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες που δεν αντιδρούν (ή αν δεν αντιδράσουν) δυναμικά στη χαοτική εικόνα στην εκπαίδευση του Νομού Ηρακλείου. Για όλα τα παραπάνω βεβαία υπάρχουν και τεράστιες διοικητικές αλλά και πολιτικές ευθύνες. Θα καταλογιστούν ποτέ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου