Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Περισσότερες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους του ΕΠΑΛ

Με αλλαγές ξεκινά η νέα σχολική χρονιά στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) δίνοντας περισσότερες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης στους αποφοίτους τους. Στα τρία χρόνια οι μαθητές αποκτούν
απολυτήριο Λυκείου, ισάξιο με αυτό του Γενικού, καθώς και πτυχίο της αντίστοιχης ειδικότητας που έχουν. Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Μοιρών με την οποία το σχολείο καλωσορίζει τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.  
«Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ μπορούν να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις δίνοντας τέσσερα μαθήματα και να διεκδικήσουν μία θέση σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ της χώρας. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε τάξη μαθητείας, αφού τελειώσουν το ΕΠΑΛ και εφόσον το επιθυμούν, η οποία διαρκεί για ένα χρόνο και ακολουθεί το σύστημα εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.
Συνεπώς, οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις κάνοντας πρακτική άσκηση, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθούν επτά ώρες θεωρητικών μαθημάτων στο σχολείο τους. Με αυτόν τον τρόπο απλουστεύεται η διαδικασία πιστοποίησης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και οι μαθητές θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας της περιοχής τους.
Οι τομείς που λειτουργούν στο ΕΠΑΛ. Μοιρών είναι:
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ
ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΓΕΩΠΟΝΟΙ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου