Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού κατέθεσε ο Τίτος Ταγαράκης



Μια γραφολογική πραγματογνωμοσύνη ειδικού, που έδειχνε το γραφέα του υβριστικού κειμένου προς το πρόσωπο του επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης Τίτου Ταγαράκη, ανέβασε το θερμόμετρο χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού.
Κατά τη διάρκεια της
συνεδρίασης κατατέθηκε και  πρόταση μομφής κατά του προέδρου κ. Γιώργου Δουλγεράκη, από τον κ. Ταγαράκη.
Όλα είχαν ξεκινήσει από την 2η συνεδρίαση του ΔΣ Φαιστού το 2013, όταν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή αντιπροέδρου του σώματος, μεταξύ των άλλων είχε βγει από την κάλπη και υβριστικό και δυσφημιστικό ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Ταγαράκη. Να σημειωθεί ότι οι ύβρεις είχαν να κάνουν με το επάγγελμα του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ως νομικού και τότε ο κ. Ταγαράκης είχε καλέσει όποιον το έκανε να ζητήσει συγνώμη, προσθέτοντας μάλιστα ότι αν αυτό δεν γινόταν θα απευθυνόταν σε ειδικό γραφολόγο για να αποκαλυφθεί ο «υβριστής με κουκούλα».
Συγνώμη δεν υπήρξε και ο κ. Ταγαράκης, όπως φάνηκε χθες το βράδυ, απευθύνθηκε σε ειδικό γραφολόγο και μάλιστα παρουσίασε την γραφολογική πραγματογνωμοσύνη στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με το συμπέρασμα της πραγματογνωμοσύνης  ο κ. Γεώργιος Δουλγεράκης είναι ο γραφέας του υβριστικού για το πρόσωπο του κ. Ταγαράκη, κειμένου.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τονίζοντας  «δεν μπορώ να έχω στην έδρα ένα υβριστή» κατέθεσε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του σώματος, ενώ ζήτησε να στηθεί κάλπη και να γίνει μυστική ψηφοφορία για να τοποθετηθεί το σώμα υπέρ ή κατά της πρότασης μομφής.
Ο κ. Δουλγεράκης με μέλη της παράταξής του αποσύρθηκε έτσι ώστε όπως είπε να διερευνήσει τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, ενώ στη συνέχεια επιστρέφοντας είπε ότι σε συνεννόηση με το νομικό σύμβουλο του Δήμου διακόπτει τη συνεδρίαση αφού δεν έχει στα χέρια του το πρωτότυπο της γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης και αφού η ίδια εξέταση δεν έγινε και από δικό του γραφολόγο. Αν και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους και ζητήθηκε η διαδικασία να συνεχιστεί με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο, αν και ζητήθηκε να στείλει ο νομικός σύμβουλος γραπτώς τα όσα ανέφερε ο κ. Δουλγεράκης, αν και ο κ. Ταγαράκης επικύρωσε το φωτοαντίγραφο της γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης για να κατατεθεί στο προεδρείο, ο κ. Δουλγεράκης επέμεινε στην αρχική του θέση και έτσι η  συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα στις 7 και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου