Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Ένας Γάλλος Πολεοδόμος στο Δήμο Φαιστού


Ο Γάλλος Νομικός, Πολιτικός Μηχανικός και Πολεοδόμος κ. Τασσέλ, συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη στο Δήμαρχείο Φαιστού.
Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ Μακάριος καθώς
και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Στεφανίδης με τη σύζυγο του με πρωτοβουλία των οποίων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο κ. Τασσέλ πέραν της ιδιότητάς του, έχει διατελέσει σύμβουλος σε δυο Γάλλους Πρωθυπουργούς, ενώ επί 30 χρόνια άσκησε καθήκοντα στις Γενικές Διευθύνσεις μεγάλων Δήμων στη Γαλλία, ενημέρωσε τη Δήμαρχο Φαιστού για το πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης ευέλικτα, έπειτα από τις συγχωνεύσεις σε Δήμους και Κοινότητες.

Η εμπειρία  του κ. Τασσέλ, σε συνδυασμό με τη γνώση που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ γαλλικών και ελληνικών φορέων, αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για την περιοχή, καθώς και για την ευρύτερη χωροταξική ανάπτυξη της υπαίθρου.    

Σχετικά με τη συνάντηση η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε πως τέτοια παραδείγματα όπως αυτά τα οποία διαχειρίστηκε με επιτυχία ο κ. Τασσέλ επί χρόνια στη Γαλλία είναι άξια αναφοράς ειδικά στον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου