Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Παίρνουν "ζωή" το παλιό Δημοτικό Σχολείο και η Φάμπρικα στη Μιαμού

Το έργο «Αποκατάσταση κτιρίων α. πρώην Δημοτικό Σχολείο Μιαμούς και ανάπλαση αύλιου χώρου για τη στέγαση πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και β. Αποκατάσταση παλιάς φάμπρικας για τη δημιουργία
Λαογραφικού Μουσείου στον οικισμό Μιαμού», εντάχθηκαν  με συνολικό προϋπολογισμό ποσού 350.550,00 ευρώ, στα  πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου (ΟΣΑΠΥ), το οποίο χρηματοδοτεί αναπλάσεις – αισθητικές αναβαθμίσεις μέσω ήπιων παρεμβάσεων σε ενδιαφέροντα σημεία οικισμών με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία με σκοπό την προστασία και την ανάδειξή τους.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης εκφράζοντας την ικανοποίησή του είπε χαρακτηριστικά «η  είδηση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού  και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνη. Ως δημοτική αρχή Γόρτυνας αισθανόμαστε ότι οι προσπάθειες και η εργασία που καταβάλαμε κι εμείς και το προσωπικό του Δήμου να ενταχθούν οι μελέτες στον ΟΣΑΠΥ, να χρηματοδοτηθούν και να πάρουν το δρόμο προς την υλοποίηση πλέον δικαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου