Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Η Κρήτη πιάνει το χορό και χορεύει πεντοζάλη από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη



Σε λίγες ώρες από τώρα θα δοθεί το σύνθημα και η Κρήτη θα χορέψει  πεντοζάλη από την μία μπάντα ίσαμε την άλλη. Απόψε λίγο μετά τις 19:00 θα ξεκινήσει η διοργάνωση που   και φέτος ανέλαβε να πραγματοποιήσει  ο
Πολιτιστικός μη Κερδοσκοπικός Φορέας «ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ»  .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σ’ όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς του Βόρειου Οδικού άξονα, από τη Κίσσαμο προς Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Σητεία και ώρα 19:00 έως 21:00 με τη συμμετοχή όσων πολιτών επιθυμούν να προσέλθουν και να δημιουργήσουν την ανθρώπινη αλυσίδα, χορεύοντας το σιγανό κρητικό χορό που η μουσική του θα ακούγεται από τα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων τους, αναμεταδιδόμενα από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού, τιμώντας τα 100 χρόνια την Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, την μνήμη των ηρωικώς πεσόντων μαχητών στους Εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους μας και την ξεχωριστή προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, όπως και όλα τα μεγάλα γεγονότα του Κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφέρειας Κρήτης και τη συνδρομή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», της Παγκρητίου Ενώσεως και άλλων πολιτιστικών φορέων.  Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο και η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης.
Η προσέλευση όλων όσων επιθυμούν να συμμετέχουν, θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19:00 και με τη βοήθεια όλων, θα παραταχθούν κατά μήκος του Β.Ο.Α. Στις 19:45 ακριβώς, θα ξεκινήσει η μετάδοση του μουσικού ακούσματος από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του νησιού και θ’ αρχίσει ο χορός της συναδέλφωσης των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου