Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Εθελοντική δράση νοσηλευτών στο Δήμο Φαιστού



Αναγνωρίζοντας τα πολλά και σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν για τους πολίτες του νησιού μας, σε ότι αφορά τον τομέα των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, η Περιφέρεια σε συνεργασία με εθελοντές,  καταβάλει μια διαρκή προσπάθεια με επιπρόσθετες δράσεις ώστε να ανοίγει το
πλέγμα της κοινωνικής προστασίας για τις πιο ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας σχεδιάζεται η πραγματοποίηση επισκέψεων σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας καθώς και σε κατηγορίες πολιτών με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Η δράση αυτή υλοποιείται εθελοντικά από το πλέον έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού, που είναι ευαισθητοποιημένο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Το εθελοντικό προσωπικό έχει μια πολυετή εθελοντική δράση  και στηρίζει με αυτό τον τρόπο τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Η προσπάθεια αυτή  αναδεικνύει την ουσιαστική  έννοια του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού.

Η εθελοντική δράση αυτή, έρχεται όχι να υποκαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα κοινωνικά προγράμματα, όπως είναι το Βοήθεια στο Σπίτι (ΒΣΣ), που λειτουργεί στο νησί μας, αλλά να τα ενισχύσουν, όπως και να εκπαιδεύσουν το προσωπικό του ΒΣΣ. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα προσφέρει το κλιμάκιο στους πολίτες, είναι : σίτιση και παροχή υγρών από γαστροστομία, καθετήρα Φόλευ μονού, διπλού, και τριπλού αυλού, περιποίηση τραχειοτομής, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση ζαχάρου, επίδειξη και καθαρισμός ατόμων σε κατάκλιση, επίδειξη υγιεινής και καθαριότητας, αλλαγές τραυμάτων, καθώς και αιμοληψίες για την αποστολή δειγμάτων σε κέντρα υγείας.

Επιπλέον εθελοντικό νοσηλευτικό προσωπικό από τον Ερυθρό Σταυρό θα προετοιμάσει την επανάληψη της επίσκεψης, αυτή την φορά και με Ιατρικό εθελοντικό προσωπικό για να αντιμετωπίσει τα σημαντικά περιστατικά που θα έχουν καταγράψει.

Για την άριστη συνεργασία με το κλιμάκιο νοσηλευτών θα θέλαμε να συνεργαστούμε με την Βοήθεια στο Σπίτι γνωστοποιώντας μας τα περιστατικά όπου έχουν στην περιοχή τους, καθώς και να συνδράμουν για την καλύτερη συνεργασία. Προτεραιότητα αλλά και επιθυμία όλων μας είναι να είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη αλλά και σε κάθε ανάγκη  που προκύπτει στα παιδιά, στις μητέρες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία, στα παιδιά, αλλά και στην οικογένεια που δοκιμάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου