Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τα παιδιά πάνε κατασκήνωση στ΄ Αστερούσια!!!

Οι παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, είναι διαφορετικές από τις άλλες. Ξεκίνησαν για πρώτη φορά το 2012, στο βουνό, με σκηνές και με θέματα όπως το περιβάλλον, η φύση, οι αξίες της ζωής, αλλά και με πλήθος από δραστηριότητες και
παιχνίδια που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, καλλιεργούν την ευαισθησία τους για τη φύση, προσθέτουν γνώσεις με βιωματικό τρόπο και τα κοινωνικοποιούν μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική διασκέδαση! Μετά από την απροσδόκητα επιτυχημένη διοργάνωση της κατασκήνωσης του 2012, η φετινή, η 2η ορεινή παιδική κατασκήνωση του δήμου μας είμαστε βέβαιοι ότι επίσης θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς κατασκηνωτές!!
Η διαμονή των παιδιών θα γίνει σε σκηνές, σε κεντρικό και προστατευμένο σημείο της Εθιάς, ενός από τα ομορφότερα παραδοσιακά χωριά των Αστερουσίων.
Τη διοργάνωση αναλαμβάνει ο Δήμος, με τη συνδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία σε επιτυχημένες πολυήμερες κατασκηνώσεις παιδιών και εφήβων. Έτσι, δύο (2) αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές του Σ.Ε.Ο. και άλλοι 3 από το Δήμο θα συντονίζουν την όλη διοργάνωση. Την έμπειρη 5μελή ομάδα θα συνεπικουρούν και 10 τουλάχιστον εκπαιδευμένοι εθελοντές[1].
Κόστος ανά παιδί: 100 ευρώ. Περιλαμβάνει όλα τα έξοδα διαμονής, διατροφής, φύλαξης των παιδιών και δραστηριοτήτων. Πέντε (5) παιδιά οικογενειών (ευάλωτων κοινωνικών ομάδων) θα φιλοξενηθούν δωρεάν μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Πληροφορίες: paidiki.kataskhnosi@gmail.com ή στα τηλέφωνα: Νίνα Οικονόμου (6977593858), Ειρήνη Μελετάκη (6979157991), Γεωργία Φραγκιαδάκη (6979973152).

 Οι εθελοντές μπορεί να είναι γονείς ή όποιος άλλος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τη διοργάνωση και υλοποίηση της κατασκήνωσης. Όσοι συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 3ημερη εκπαίδευση από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σ.Ε.Ο. (http://www.seo.gr). Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 14 Ιουλίου και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου