Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αυτοψία και στα φορολογικά ΚΕΠ της Μεσαράς



Τη Δευτέρα καταφθάνει στο Ηράκλειο Κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών , προκειμένου να γίνει η περιβόητη διασύνδεση των ΔΟΥ μεταξύ τους ηλεκτρονικά, μέσω του TAXIS. Μια διαδικασία ιδιαίτερα σημαντική, την οποία πάντως
περιμένει πως και πως και η Μεσαρά, για να ξεκινήσει και η λειτουργία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
H εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μέχρι και σήμερα η εξακρίβωση στοιχείων των φορολογουμένων ήταν μία εξαιρετικά αργή και γραφειοκρατική διαδικασία.
Η είδηση προέκυψε μετά από επικοινωνία του Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη με το Υπουργείο Οικονομικών.
Το κλιμάκιο θα παραμείνει στο νησί, καθώς την προσεχή Τετάρτη θα γίνει «αυτοψία»  και στους δήμους όπου  καταργήθηκαν εφορίες και στη θέση τους θα λειτουργήσουν τα «φορολογικά ΚΕΠ», για να διαπιστωθεί, αν έχουν διαμορφώσει τους κατάλληλους χώρους για την υποδοχή των υπηρεσιών. Να υπενθυμίσουμε ότι ΓΕΦ θα λειτουργήσει τόσο στις Μοίρες - σε χώρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν από δημότη και βρίσκεται στα Καπαριανά- καθώς και στο Τυμπάκι, στο κτήριο που γίνονται παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει ως γραφεία της ΔΕ Τυμπακίου. Η πληροφόρηση πάντως που υπάρχει από το Δήμο Φαιστού είναι ότι στο Τυμπάκι, όλα είναι έτοιμα για την λειτουργία του ΓΕΦ και αναμένεται ο έλεγχος από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ στις Μοίρες μένει μόνο η σύνδεση με τον ΟΤΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου