Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αναβαθμίζεται το ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου



Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) , δημιουργείται στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στο Τυμπάκι. Έτσι το σχολείο που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει
στην κοινωνία του Νότου και στους μαθητές της με κάποιες ιδιαιτερότητες, αναβαθμίζεται.
Πρόκειται για κάτι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για το σχολείο αυτό καθ΄ αυτό, αλλά και για τους μεσαρίτες, μιας και πλέον δεν θα απαιτείται να πηγαίνουν στο Ηράκλειο, όταν χρειάζεται τα παιδιά τους να περάσουν από τη συγκεκριμένη επιτροπή.
Να σημειωθεί ότι η επιτροπή θα είναι τετραμελής και θα αποτελείται από τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ, ένα εκπαιδευτικό, ένα Κοινωνικό Λειτουργό και έναν ψυχολόγο.
Η Επιτροπή σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, θα δίνει γνωματεύσεις, αλλά θα μπορεί να καταρτίζει και προγράμματα για παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Αυτό θα είναι μια πρόσθετη βοήθεια τόσο για τους μαθητές και τους γονείς τους που θα αποφεύγουν την ταλαιπωρία των μετακινήσεων στο Ηράκλειο, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Περισσότερες πάντως λεπτομέρειες για την λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπής θα δοθούν μελλοντικά, μετά από τα απαραίτητα σεμινάρια που θα γίνουν στους  εκπαιδευτικούς που θα την απαρτίζουν.  Να σημειωθεί ότι μέσα από την λειτουργία αυτής της επιτροπής, θα δοθεί στα παιδιά η πολύτιμη βοήθεια από ανθρώπους που έχουν εμπειρία στην Ειδική Αγωγή. Μια εμπειρία που θα εξωτερικευτεί για να βοηθήσει την ευρύτερη περιοχή.
Αυτό που απομένει βέβαια είναι να παραχωρηθεί από το Δήμο Φαιστού και ο χώρος όπου θα μπορεί να λειτουργήσει αυτή η Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου