Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη για την ασφαλή οργάνωση του Φεστιβάλ στα Μάταλα



Στην τελική ευθεία πριν το Matala Festival 2013, βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού, που διευθετεί τις τελευταίες λεπτομέρειες. Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής και ασφαλής οργάνωσης του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων
του Δήμου Φαιστού, παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Φασομυτάκη, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιώργου Δουλγεράκη αλλά και των επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν παράλληλα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτσιδίων, της Τοπικής Κοινότητας και της Αναπτυξιακής Εταιρίας.
Στόχος της σύσκεψης, ήταν ο έλεγχος του σχεδιασμού που έχει ήδη υλοποιηθεί, αλλά και της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πολιτών που προβλέπεται να κατακλύσουν τα Μάταλα το επόμενο τετραήμερο. Αξίζει να τονιστεί, πως στη φετινή διοργάνωση έχει γίνει ακόμα καλύτερος συντονισμός σε σχέση με την εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πολιτών, με συγκεκριμένες χαρτογραφήσεις, περισσότερες θέσεις στάθμευσης, διόδους απομάκρυνσης, αλλά και πρόσβασης στο φεστιβάλ, ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακή επιβάρυνση ούτε για ένα λεπτό.
Οι διοργανωτές, αλλά και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ υψηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια, την εύκολη πρόσβαση και αποχώρηση, αλλά και την μέγιστη δυνατή ψυχαγωγία του κοινωνικού συνόλου καθώς είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών το επόμενο τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος, που ξεκινάει από τις 21 και διαρκεί ως τις 24 Ιουνίου.

Ο Δήμος Φαιστού απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της Κρήτης, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού κι έχει δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου