Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα λουκέτα στα σχολεία!

Όσο περνούν οι ώρες, γίνονται εντονότερες οι αντιδράσεις για το κλείσιμο σχολείων στο Νομό Ηρακλείου. Στο Σίβα, οι φορείς καταγγέλουν με συλλογικές αποφάσεις την απόφαση για κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου, ενώ και στα
Σκούρβουλα οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί. Το ραντεβού αντίδρασης δίνεται αύριο στο Ηράκλειο, προκειμένου όλοι μαζί δημοτικές αρχές, γονείς, εκπαιδευτικοί, να φωνάξουν ένα βροντερό όχι στις πρακτικές που αποδυναμώνουν την ύπαιθρο επιβάλοντας με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. 

Καταγγέλουν και απαιτούν
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σίβα, το Τοπικό Συμβούλιο προχώρησε στο παρακάτω ψήφισμα.
"Πληροφορούμαστε ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας προχωρούν στην κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Σίβα γεγονός το οποίο δυσχεραίνει την ζωή των κατοίκων, θέτει σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών μας που κάθε μέρα κάτω από οποιαδήποτε ακραία καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να μεταφέρονται σε άλλα σχολεία προκειμένου να μορφωθούν. Τέτοιες αποφάσεις σε περιόδους κρίσης προκαλούν περισσότερη ζημιά παρά όφελος για το δημόσιο συμφέρον.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ύπαρξη σχολείου σε ένα χωριό διαμορφώνει τον πολιτισμό, την κουλτούρα του και κατ΄ επέκταση βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Ειδικά σε ένα χωριό όπως ο Σίβας που χρόνο με το χρόνο παρατηρείται αύξηση του μαθητικού δυναμικού και παραμονή και εγκατάσταση νέων ανθρώπων.
Εκπροσωπώντας λοιπόν το σύνολο των κατοίκων του Σίβα
αποφασίζουμε ομόφωνα
Να μην δεχτούμε την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου.
Να αντιδράσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε προκείμενου να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση και
Να μην επιτρέψουμε την μεταφορά των μαθητών σε άλλο σχολείο".
Από την πλευρά του το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίβα «Θέμος Κορνάρος» μετά από συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αντίδρασή του στην κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Σίβα. Εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών του και με την έγκριση αυτών θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο ώστε να υπερασπιστεί το σχολειό και να σταματήσει αυτή την ενέργεια, που βλάπτει το κοινό συμφέρον του χωριού μας. 

 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο
Ανοικτό κάλεσμα , σε φορείς κατοίκους εκπαιδευτικούς και γονείς,  απευθύνει η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών για αύριο το πρωί στις 11:30 π.μ.  στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.
Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών αναφέρει "

Σε μια εποχή όπου η Δημόσια Εκπαίδευση έχει φτάσει σε οριακό σημείο, έρχεται να προστεθεί ένας νέος κύκλος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.  Έχει αποδειχθεί πως ο κύκλος συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων, που ξεκίνησε η κ. Διαμαντοπούλου και συνεχίζεται από τη σημερινή τρικομματική κυβέρνηση, έγινε σε μεγάλο βαθμό όχι για παιδαγωγικούς-επιστημονικούς λόγους, αλλά καθαρά για οικονομικά αίτια.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.  καταγγέλλει:

Ø  την απόφαση του Υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε συγχώνευση-κατάργηση επτά δημοτικών σχολείων στο νομό Ηρακλείου με αποτέλεσμα να χάνονται αρκετές οργανικές θέσεις και κατ’ επέκταση θέσεις εργασίας, σε μια περίοδο όπου η ανεργία είναι το ακανθώδες πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Ø  τις ενέργειες της Διευθύντριας  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, που κινήθηκε παράτυπα και μονοπρόσωπα, καθώς δεν ενημέρωσε τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) για την εισήγησή της. Επιπλέον, αγνόησε τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και τη θέληση των τοπικών κοινωνιών που ήταν αντίθετες με τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Απαιτούμε:
ü  την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής, αναλογιζόμενοι την υποβάθμιση της Εκπαίδευσης, την παιδαγωγική ερήμωση της υπαίθρου και τη συνεχή συρρίκνωση των δημόσιων σχολείων.
ü  οι βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση και να παρέμβουν για το ζήτημα στην ελληνική Βουλή.

Η παιδεία είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και είναι απαράδεκτο να συρρικνώνεται καθημερινά.

Η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε.  καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους τη Δευτέρα στις 11:30 π.μ.  στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου