Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κερδισμένος ο πρώτος αγώνας για τα σχολεία. Μεγάλη κινητοποίηση από τη Μεσαρά



Κάτοικοι, φορείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι Δημοτικών Αρχών, βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, απαιτώντας να
σταματήσει ο σχεδιασμός του Υπουργείου για λουκέτο σε εφτά σχολικές μονάδες του Νομού. Περίπου 200 άτομα, από το Σίβα, τα Σκούρβουλα, τις Στέρνες, τα Αμιρά Βιάννου το Ηράκλειο, κι άλλες περιοχές, βρέθηκαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση πιέζοντας τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, για επικοινωνία με το Υπουργείο ώστε να ενημερωθεί ο Υπουργός για τις θυελλώδεις αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει στο Νομό Ηρακλείου η Υπουργική Απόφαση.
Εν αναμονή αυτής της επικοινωνίας ο κόσμος προχώρησε σε κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Η δυναμικότητα της διεκδίκησης έφερε τις δεσμεύσεις από πλευράς Υπουργείου για «πάγωμα» των λουκέτων στις σχολικές μονάδες. Ο κόσμος αποχώρησε με την δέσμευση όμως ότι άμεσα οι δήμαρχοι θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο ώστε να ενημερώσουν με στοιχεία. ότι τα σχολεία τα οποία έχουν μπει στο «στόχαστρο» του Υπουργείου, είναι ζωντανά κύτταρα της εκπαίδευσης και το κυριότερο έχουν μέλλον αφού βρίσκονται σε χωριά τα οποία σφύζουν από ζωή. Η δυναμική κινητοποίηση από τη Μεσαρά, αλλά και άλλες περιοχές του Νομού έφερε το πρώτο θετικό αποτέλεσμα και την ελπίδα ότι τα δημοτικά σχολεία που το  Υπουργείο σχεδίαζε να κλείσει, θα παραμείνουν ενεργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου