Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Δέκα μετάλλια από τους Μεσαρίτες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ



Με δέκα μετάλλια και γεμάτες τις βαλίτσες τους  με εμπειρίες, για τους μικρότερους αθλητές, επέστρεψαν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2013 , οι εφτά μεσαρίτες  που  βρέθηκαν στις Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο 8,9 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, αποτελεί την πρώτη μεγάλη, σε αριθμό συμμετοχών σωματείων και αθλητών - αθλητριών, διοργάνωση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για το 2013, και πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι, στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 αθλητές και αθλήτριες από 56 σωματεία.



Οι μεσαρίτες, έδειξαν και στο ΟΑΚΑ πως ο αθλητισμός έχει μέλλον στην περιοχή της Μεσαράς, αγωνιζόμενοι στη σφαιροβολία, τον ακοντισμό, στο μήκος και τα δρομικά αγωνίσματα. Ο δρόμος εξάλλου που έχει ανοίξει προς τον αθλητισμό   με την μέχρι τώρα παρουσία του ο μεσαρίτης  Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου Μανώλης Στεφανουδάκης, φαίνεται να ακολουθείται και από άλλους αθλητές ΑμεΑ, από την περιοχή της Μεσαράς.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή, συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά και μαθητές από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Τυμπακίου και μάλιστα πήγαν πάρα πολύ καλά στους αγώνες.



Η αποστολή

Στην αποστολή των επτά αθλητών και των συνοδών τους,  ήταν και   οι προπονητές Ιπποκράτης Σκαντζάκης και  Ευαγγελία Βουρλιώτη, ενώ στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και ο προπονητής Γιώργος Βερβεράκης, που ήθελε να δει από κοντά τις προσπάθειες του Μανώλη Στεφανουδάκη, εν΄ όψη και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που θα πραγματοποιηθεί 19-28 Ιουλίου στη Λυών της Γαλλίας.

Όσον αφορά τις επιδόσεις τους, ο Μανώλης Στεφανουδάκης, πέτυχε δύο στα δύο κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια στη σφαίρα και στο ακόντιο.  Τεράστια η επιτυχία και για την Μιχαέλα Κουκλινού, στην πρώτη παρουσία της σε αγώνες, αφού κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία κάνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό στον ακοντισμό, στην κατηγορία αθλητών μικρότερη των 16 ετών.                                       Και η συναθλήτριά της Σοφία Ροδουσάκη τα πήγε εξίσου καλά αφού κέρδισε δύο ασημένια, στη σφαίρα και το ακόντιο στην μεγαλύτερη κατηγορία. . Χάλκινος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ο Άρης Σταφίδας στον ακοντισμό, ενώ κατέλαβε την 4η θέση στη σφαίρα. Άλλο ένα χρυσό για τους μεσαρίτες έφερε ο Εφραίμ Τζανάκης στη σφαίρα, ενώ και ο Μιχάλης Μαρακομιχελάκης κέρδισε χρυσό στον ακοντισμό. Ο Γιάννης Κουκουλάκης ήρθε δεύτερος στα 100 μ. κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και 4ος στο μήκος.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές  οι οποίοι συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι με σκληρή δουλειά και στόχους μπορεί κανείς να πετύχει τους στόχους του.

 

«Ευχαριστώ από καρδιάς»

Σε δηλώσεις του ο Παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης  συγχαίρει όλους τους αθλητές και εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στο Σωματείο «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ» με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκαν οι μεσαρίτες, όσο και το Σύλλογο ΑμεΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» για την οικονομική στήριξη που παρείχαν στην αποστολή.

«Χωρίς τη ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ και το ΜΕΛΛΟΝ δε θα  μπορούσαμε να ταξιδέψουμε τόσοι αθλητές για να πάρουμε μέρος στους αγώνες, γι΄ αυτό και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς. Φυσικά  ευχαριστώ προσωπικά τον μέγα χορηγό μου  κ. Γιάννη Γενεράλη από το ΓΕΡΑΚΑΡΙ  ΑΓΚΑΛΗ HOMES που συνεχίζει και είναι δίπλα μου και στηρίζει ότι προσπάθεια και να κάνω.  Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την κ. Στέλλα Νικολούδη από τον Παιδικό Σταθμό «Άνοιξη» στις Μοίρες για την στήριξη που προσφέρει στην οικογένειά μου, φιλοξενώντας το παιδί μου στον Παιδικό Σταθμό.  Με την φιλοξενία  αυτή, τα άτομα του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος μπορούν να έχουν τον χρόνο που απαιτείται ώστε να με στηρίζουν στις μετακινήσεις μου, στις προπονήσεις μου και στους αγώνες» αναφέρει ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου