Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Στον Περιφερειάρχη Κρήτης ο Μάξιμος Σενετάκης



Η πρόταση για σύνδεση του Τουρισμού με την Κρητική Παράδοση, τα ζητήματα της παράκαμψης Μοιρών, η παράκαμψη στη Σίβα, το Διευρωπαϊκό Δίκτυο «Κόμβος Γουρνών – Κόμβος Σταυρακίων», καθώς και οι
απορροφήσεις μέσω ΕΣΠΑ, απασχόλησαν το βουλευτή Ν.Δ. Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στη διάρκεια σύσκεψης εργασίας που πραγματοποίησαν. 
Ο Περιφερειάρχης υποδέχτηκε το βουλευτή στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να συζητήσουν σημαντικά θέματα ανάπτυξης, αλλά και να προγραμματίσουν σχετικές δράσεις. Ο κ. Σενετάκης κατέθεσε στον κ. Αρναουτάκη θεματικό υπόμνημα στο οποίο και του ζητούσε τον προγραμματισμό συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προχωρήσουν μεγάλα αναπτυξιακά θέματα του νομού.
Το πρώτο θέμα που έθεσε υπόψη του Περιφερειάρχη ο βουλευτής, σχετίζονταν με την πρόταση του για δημιουργία αγοράς αποκλειστικά Κρητικών Παραδοσιακών Προϊόντων και τη σύνδεση της με την κρουαζιέρα, την τουριστική ανάπτυξη, αλλά και την προβολή της Κρήτης στον κόσμο. Ο βουλευτής ενημέρωσε παράλληλα τον Περιφερειάρχη για την πρόθεση του να προχωρήσει η παράκαμψη Μοιρών, αλλά και η παράκαμψη στη Σίβα. Ειδικότερα για την παράκαμψη στη Σίβα ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη θέληση του να προχωρήσει το έργο. Ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε από την πλευρά του το βουλευτή, για το έργο «Κόμβος Γουρνών – Κόμβος Σταυρακίων» το οποίο μπορεί να προχωρήσει ως Διευρωπαϊκό Δίκτυο, αφού ήδη υπάρχει μελέτη, η οποία χρειάζεται επικαιροποίηση. Βουλευτής και Περιφερειάρχης συμφώνησαν στο να προχωρήσουν οι απαιτούμενες δράσεις με στόχο την προώθηση και αυτού του έργου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν ακόμα τα ζητήματα για την απορρόφηση έργων μέσω του ΕΣΠΑ, για τα οποία ο Περιφερειάρχης ανέλυσε τις δυσκολίες, αλλά και υποστήριξε ότι γίνονται οι απαιτούμενες προσπάθειες απ’ όλες τις πλευρές για τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση έργων από την Κρήτη.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου