Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Έντονη αντίδραση από τον Δήμαρχο Αρχανών Αστερουσίων, σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τους Δημάρχους



 Έντονη ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αστερουσίων Ρούσσου Κυπριωτάκη, σε υπονοούμενα και κατηγορίες σε σχετικές αναφορές και ερωτήσεις βουλευτή για την αυτοδιοίκηση. Στην απάντησή του ο δήμαρχος
Αρχανών Αστερουσίων αναφέρει "Η Αυτοδιοίκηση, που υπηρετώ επί 20 συναπτά έτη, αλλά και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, ουδέποτε αρνήθηκαν τον έλεγχο.
    Κάθε πράξη, απόφαση, ανάθεση ή οτιδήποτε αφορά τα οικονομικά του Δήμου υπόκειται σε 5 διαφορετικούς ελέγχους, ενώ είναι στη διάθεση όποιου έχει το νόμιμο δικαίωμα κάθε στοιχείο προς εξέταση και έλεγχο.  
   Κύριε Υπουργέ, ο καθαρά υβριστικός χαρακτηρισμός για τους Δημάρχους, που περιέχεται μάλιστα στον τίτλο του θέματος (¨Υπάρχει ή όχι η μαφία των δημάρχων¨) χαρακτηρίζει, θεωρώ, την ίδια την πηγή του ερωτήματος και τη φιλοσοφία που εκφράζει. Χαρακτηρίζει επίσης μια διάθεση βαθύτατα αντιδημοκρατική που ντύνεται τον δημοκρατικό μανδύα λειτουργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με σκοπό την υπονόμευση του.
  Σε αυτό το πλαίσιο «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ»  να απαντήσω στο ερώτημα που θεσμικά είστε υποχρεωμένος να μου μεταφέρετε.
    Σε αυτό το συνονθύλευμα υπονοουμένων, κατηγοριών ,μεταρρυθμιστικών  «προτάσεων» και έκφρασης «αγωνίας» για την αυτοδιοίκηση απαντώ ως εξής:
  Αν επικαλείται ο ερωτών βουλευτής εισαγγελικές πηγές, δεν έχει παρά να ζητήσει να ολοκληρωθεί τάχιστα  η προβλεπόμενη από τον Νόμο, που ενδεχομένως ο ίδιος κύριος ψήφισε, διαδικασία.
Τότε, ή θα επιβεβαιωθεί η αίσθηση του για την ύπαρξη του κυκλώματος της μαφίας που επικαλείται και περιλαμβάνει τους Δημάρχους αλλά και τις υπηρεσίες των Δήμων  ή θα αποδειχθεί η αντίληψη με την οποία προσεγγίζει τον θεσμό που η λειτουργία του ανταποκρίνεται περισσότερο από κάθε άλλον στη δημοκρατική διάθεση της ελληνικής  κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου