Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Newland Derick Bertye: «Για ποιους λόγους συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές»

Τους λόγους που συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής αναλύει σε ανακοίνωσή του ο  κ. NEWLAND DERICK BERTYE, υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Γιώργου Αρμουτάκη, επισημαίνοντας  "ΚΑΙ ΟΙ
ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥ".
Συγκεκριμένα αναφέρει:
 Οι λόγοι για τους οποίους συμμετέχω  σε αυτές τις εκλογές είναι οι εξής :
Για να επιστήσω την προσοχή στην αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής να είναι υπόλογος στο εκλογικό σώμα για ζητήματα θεμελιώδους σημασίας, για τη δημοκρατική διαδικασία και την αποτυχία να διατηρήσει και να εφαρμόσει τις νομικές απαιτήσεις της νομοθεσίας περί καταστατικού όσον αφορά την καλή διαβίωση των ζώων .
Ο νόμος απαιτεί από το Δήμο να παρέχει και να συντηρεί την αναγκαία υποδομή για τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στην κοινότητα μέσω της στείρωσης , του εμβολιασμού και της ιατρικής περίθαλψης. Οι παραπάνω ενέργειες παρέχονται  από διαδημοτικά κτηνιατρεία και καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρεπομένης της συνεργασίας με ενδιαφερόμενα φιλοζωικά σωματεία. Στους Δήμους είναι δυνατόν να
παρέχεται και οικονομική ενίσχυση (επιδοτήσεις) από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων.
Επίσης, για την προώθηση της τήρησης των απαιτήσεων αυτών , η Δημοτική αρχή οφείλει  να διαβουλεύεται και να συνεργάζεται με εθελοντικές ομάδες καλής διαβίωσης των ζώων για την επίτευξη βελτιώσεων και ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους τους ενδιαφερόμενους .
Για κανένα από τα παραπάνω δεν έχει επιχειρήσει να διεκδικήσει η τρέχουσα διοίκηση, πόσο μάλλον να πραγματοποιήσει. Η παράλειψή τους να συμμορφωθούν με τους νόμους καθιστά σαφές ότι είναι ακατάλληλη να ασκεί τα καθήκοντά της. Η πρώτη υποχρέωση της στο εκλογικό σώμα είναι να είναι νόμιμη από όλες τις απόψεις .
" Μην ρωτάτε τι μπορείτε να κάνετε για τον Δήμο σας , ρωτήστε τι πρέπει να κάνει ο Δήμος  για εσάς. "
Μια διοίκηση που περιφρονεί το νόμο, εξ ορισμού περιφρονεί και το  λαό .
Αυτό δεν είναι μόνο για την καλή διαβίωση των ζώων.
Η πολιτική διαδικασία πρέπει να καλύπτει όλα τα δικαιώματά σας και τις περισσότερες ανάγκες σας.
Μην χάνετε την ψήφο σας , είναι ζήτημα τιμής.
  14-05-2014
NEWLANDDERICKBERTYE
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΗΛΑΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΑΙΣΤΟΥ
(υπ. Δήμαρχος Γεώργιος Αρμουτάκης)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου