Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί υποψήφιο για το Δήμο Γόρτυνας

Μια νέα δημοτική κίνηση που σύμφωνα με πληροφορίες στηρίζεται από ανθρώπους που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, ανατέλλει στη Γόρτυνα.  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται «Μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό
που συνθέτουν αφενός η εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής των μνημονίων και αφετέρου η πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση που αυτή η πολιτική παράγει, οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες, για τους ενεργούς πολίτες κάθε πόλης και κάθε χωριού, να ισχυροποιήσουν τις βάσεις για την αντίσταση και την ανατροπή αυτής της ζοφερής πραγματικότητας.
Ζούμε όλοι και όλες τα ίδια προβλήματα: Ανεργία, φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός, ακραία λιτότητα, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κοινωνικές παροχές που εκμηδενίζονται και δημοκρατικά δικαιώματα που πλήττονται βάναυσα σε μια χώρα που ολοένα και περισσότερο χάνει την εθνική της κυριαρχία.
Επειδή αναγνωρίζουμε ότι η τριετής εφαρμογή του Καλλικράτη και των μνημονίων οδηγούν τον Δήμο μας, όπως και τους περισσότερους Δήμους της χώρας σε οικονομική και θεσμική διάλυση.
Επειδή πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πολύτιμο πυλώνα αντίστασης και αλληλεγγύης, κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Επειδή θεωρούμε ότι η λογική της ανάθεσης της επίλυσης των προβλημάτων μας σε «μεσσίες» είναι μια λογική που έχει χρεοκοπήσει, συμπαρασύροντας το παλιό και φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που ως τώρα «έλυνε και έδενε».
Επειδή αξίζουμε τοπικούς άρχοντες έντιμους, με καθαρή πολιτική σκέψη, ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και ακόμη πιο ξεκάθαρη πολιτική δράση.
Επειδή αξίζουμε μια Δημοτική Αρχή που θα λειτουργεί με διαφάνεια, συλλογικότητα και ισότητα, θα αγκαλιάζει όλους τους δημότες και θα στηρίζεται στην ενεργό συμμετοχή όλων των δημοτών, χωρίς αποκλεισμούς. Μια Δημοτική Αρχή που δεν θα εξαρτάται ούτε από μικρομέγαλα συμφέροντα ούτε θα ψαρεύει σε θολά νερά, που δεν θα νίπτει τας χείρας της μπροστά σε όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν, που δεν θα αποδέχεται μοιρολατρικά το ρόλο του Δήμου ως επαίτη χρηματοδότησης ή ως φορομπηχτικού μηχανισμού, προκειμένου να επιβιώσει. Μια Δημοτική Αρχή που θα υπερασπίζεται τους εργαζόμενους του Δήμου και τις κοινωνικές υπηρεσίες, το δημόσιο χώρο και το περιβάλλον και συνολικά τα συμφέροντα των «από κάτω», με κάθε κόστος.
Επειδή ,εν τέλει, πιστεύουμε ακράδαντα ότι το να πάψουν να «αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς» είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειονότητας των συνδημοτών μας… ήρθε η ώρα της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Να δραστηριοποιηθεί, να εκφραστεί, να απεγκλωβιστεί από κακοφορμισμένες πρακτικές του παρελθόντος, να πάρει την ευκαιρία που δικαιούται.
Με τις σκέψεις αυτές, ξεκινάμε μια ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ του Δήμου Γόρτυνας, με ανοικτές συνελεύσεις σε πόλεις και χωριά, και απευθύνουμε ένα ευρύ κάλεσμα προς όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες , τις συλλογικότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Πολιτιστικές Ομάδες των χωριών, προς όσους έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να προσφέρουν στην Αυτοδιοίκηση και απογοητεύτηκαν από «θολές» και «δύσοσμες» καταστάσεις αλλά και αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά, για να συζητήσουμε, να εκφραστούμε και να διαμορφώσουμε όλοι μαζί, ισότιμα και αμεσοδημοκρατικά το αυτοδιοικητικό σχήμα στο Δήμο μας  που θα ενώσει και θα συνθέσει απόψεις, χωρίς κομματικούς ή ιδεολογικούς περιορισμούς, θα ενεργοποιήσει όλες τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις και θα αποτελέσει το όχημα για την υπεράσπιση του Δήμου και της αξιοπρέπειάς μας από τις πρακτικές του παρελθόντος,  την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών και της δημοκρατίας από τη λαίλαπα της μνημονιακής πολιτικής. Επιθυμούμε αυτή η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ να καταλήξει σε μια ευρεία, μαζική συνδιάσκεψη στα τέλη Φλεβάρη, όπου όλες και όλοι αμεσοδημοκρατικά θα επιλέξουμε το όνομα και τον επικεφαλής της κίνησής μας και θα συγκροτήσουμε ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο ανατροπής, για ένα Δήμο Γόρτυνας με αξιοπρέπεια, για μια Δημοτική Αρχή που για τον εαυτό της δεν θα θέλει τίποτα αλλά για τους Δημότες θα θέλει τα πάντα.
 
Πρόγραμμα συνελεύσεων εβδομάδας 10-16/2:
-          Τρίτη 11/02 Γέργερη, ώρα 7:00 μ.μ
-          Πέμπτη 13/02 Ασήμι, ώρα 7:00 μ.μ
-          Παρασκευή 14/02 Αγία Βαρβάρα, ώρα 7:00 μ.μ.
Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της εναλλακτικής, ενωτικής και νικηφόρας Δημοτικής Κίνησης- Ενεργοί Πολίτες Δήμου Γόρτυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου