Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Παρέμβαση της δημάρχου Φαιστού για το δρόμο Μεσαρά - Ηράκλειο

Στο θέμα της ολοκλήρωσης του  κάθετου οδικού άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με την περιοχή της Μεσαράς και ο οποίος θυμίζει «γιοφύρι της Άρτας», αναφέρεται σε επιστολή της προς τον Υπουργό
Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, η οποία κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη.
Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του  δρόμου Μεσαρά – Ηράκλειο,  βάζει «φραγμούς» στην ανάπτυξη της περιοχής, ζημιώνοντας τόσο τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και τον τριτογενή, όσο και τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου Φαιστού. Αν και έχουν γίνει σημαντικές ενέργειες από την πλευρά του Δήμου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, μέσα από διοργανώσεις όπως αυτή του Matala Beach Festival 2013, που φέρνουν χιλιάδες επισκέπτες στην περιοχή, ο δρόμος που δεν τελειώνει, συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Όλα τα παραπάνω επισημαίνει η κ. Πετρακογιώργη στην επιστολή της κάνοντας λόγω για αδιαφορία της πολιτείας την οποία βιώνουν καθημερινά οι πολίτες του Δήμου Φαιστού.
Αναλυτικά στην επιστολή της η δήμαρχος Φαιστού αναφέρει:
Με αφορμή την επαναπροκήρυξη του δρόμου Μεσαρά-Ηράκλειο, επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του νότου εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είναι άλλο από την κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με την περιοχή της Μεσαράς.
Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Φαιστού σε μεγάλο ποσοστό περιλαμβάνει αγροτικές καλλιέργειες, με μετακινήσεις ευπαθών προϊόντων στο Ηράκλειο καθημερινά, επίσης, τα τελευταία χρόνια, έχει αναπτυχθεί αξιόλογη δραστηριότητα τόσο σε Τουριστικό αλλά και Πολιτισμικό πεδίο. Η επικείμενη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κεντρικής οδικής αρτηρίας, και η χρήση ενός απαρχαιωμένου οδικού δικτύου ζημιώνει τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον Πρωτογενή και Τριτογενή τομέα καθώς και τους πολίτες και επισκέπτες του Δήμου Φαιστού.
Ως Δημοτική Αρχή Φαιστού, έχουμε επενδύσει τα τελευταία χρόνια στο κομμάτι προβολής, της πολιτιστικής ανάπτυξης, καθώς και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι κατά την τελευταία διοργάνωση του Matala Beach Festival 2013 πέρασαν από το Δήμο Φαιστού χιλιάδες επισκεπτών. Ενώ η όλη επιτυχημένη προσπάθεια απέδωσε καρπούς, για μια ακόμη φορά υπήρχε αφάνταστη ταλαιπωρία και πολλά  προβλήματα λόγω του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου.
Η παρούσα κατάσταση, με την προσωρινή εγκατάσταση του εργολάβου, επαναφέρει στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα με την επικείμενη κατασκευή του δρόμου της Μεσαράς ο οποίος έχει «βαλτώσει». Ένα έργο που θα μπορούσε να είχε λύσει όλα τα  συγκοινωνιακά προβλήματα του Νότου και να επιφέρει μια διαφορετική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Με την παραπάνω επιστολή σας τονίζουμε πάλι ότι το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή μας είναι εις βάρος των πολιτών που βιώνουν καθημερινά την αδιαφορία της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου