Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Νέα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Φαιστού

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινούν στο Κέντρο Δια Βιου Μάθησης του Δήμου Φαιστού. Τα θεματικά πεδία είναι έξι και περιλαμβάνουν πλήθος προγραμμάτων εκπαίδευσης. Ανάμεσα σε αυτά είναι η Οικονομία - Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα Ζωής - Περιβάλλον, Νέες Τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις καθώς και Πολιτισμός και Τέχνη. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ανήκουν σε κάθε πεδίο είναι πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα που δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ ξανά ,στο παρελθόν στην περιοχή. Προγράμματα δωρεάν για όλους τους ενήλικες του δήμου σε αντικείμενα όπως τα γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ρώσικα, τούρκια, διατροφή, φωτογραφία, κινηματογράφο, θεατρικό εργαστήρι, διοίκηση επιχειρήσεων, βιολογικά προϊόντα, καινοτομία, διακόσμηση, οικολογικές λύσεις για το σπίτι και πολλά άλλα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες του Δήμου Φαιστού.

    'Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο Δημαρχείο στις Μοίρες είτε στα ΚΕΠ Τυμπακίου και Ζαρού καταθέτοντας την, μαζί με την φωτοτυπία της ταυτότητας τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου. Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν αρκεί να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ενώ τα προγράμματα είναι δωρεάν για όλους. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακολούθησης τους, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθσης του Υπουργείου Παιδείας. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές καθημερινά από τις 10:00π.μ. έως 13:00 στην κα Κυδωνάκη Μαρία και στον κο Μπαστάκη Δημήτρη, στελέχη του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Φαιστού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2892340239 και 2892340272.

    Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τα προγράμματα δια βίου μάθησης στο Δήμο Φαιστού. Δεκάδες τμήματα έχουν πραγματοποιηθεί στα οποία έχουν συμμετάσχει πλήθος πολιτών. Τα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής ήταν στα εκπαιδευτικά αντικείμενα των αγγλικών, γαλλικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, τοπικής ιστορίας και περιβάλλοντος. Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται απο τον Απρίλιο, που ο Δήμος Φαιστού ήταν ο πρώτος δήμος στην Κρήτη και ένας απο τους δεκαπέντε πανελλαδικά που ξεκίνησε τα προγράμματα.

    Η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε σχετικά “Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που τα προγράμματα δια βίου μάθησης έχουν τόσο μεγάλη απήχηση στους πολίτες του δήμου μας. Από το 2011 έως και σήμερα εκατοντάδες πολίτες του Δήμου Φαιστού επιμορφώνονται, εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους σημείωμα, αποκτούν νέες γνώσεις και συνεχίζουν τη μάθηση τους ακόμα και σε μεγάλες ηλικίες. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που καθημερινά όλο και περισσότεροι ενήλικες συμμετέχουν στα προγράμματα μας και αναζητούν τη γνώση και τη μάθηση σε όλο και περισσότερα διαφορετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα.  ”


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου