Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μαθητές του Νηπιαγωγείου Καμαρών στο Δήμο Φαιστού

Το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες επισκέφθηκαν οι μαθητές  από το Νηπιαγωγείο των Καμαρών συνοδευόμενοι από τη νηπιαγωγό κ. Μακρυγεώργου Αγγελική. Η επίσκεψη των μαθητών στο
χώρο του Δήμου είχε προγραμματιστεί προκειμένου να συζητήσουν για τη Δημοκρατία και τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Φαιστού. Η ενημέρωση τους πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού κ. Δουλγεράκη Γεώργιου ενώ συζήτησε μαζί τους, έλυσε τις απορίες τους και δέχτηκε τα αιτήματα τους προκειμένου να τα γνωστοποιήσει στη δημοτική αρχή.
Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαιστού παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την έκθεση που φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στο Δημαρχείο Φαιστού και περιλαμβάνει σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και αποκόμματα εφημερίδων από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στη Μεσαρά, και περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από έντυπα της περιόδου εκείνης τα οποία συγκέντρωσε επιμελώς η επιχείρηση «Ράδιο Μακράκη» και το παραχώρησε ευγενικά προς το Δήμο Φαιστού ο κ. Μακράκης, ώστε οι δημότες και ιδιαίτερα οι μαθητές  να μάθουν μέσα από σπάνια ντοκουμέντα, την ιστορία του Ελληνικού Έθνους.
Στο τέλος της επίσκεψης δέχτηκαν για το σχολείο τους, ως δώρο, ένα αντίγραφο του δίσκου της Φαιστού, ενώ θέλησαν να φωτογραφηθούν με την κιθάρα του Φεστιβάλ των Ματάλων η οποία «ταξίδεψε» από το Λονδίνο μέχρι τα Μάταλα και δόθηκε στο Δήμο Φαιστού  από τον ταλαντούχο  Χάρι Κέιουορθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου