Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ο Δήμος Φαιστού συγκεντρώνει τρόφιμα και ρούχα για τις άπορες οικογένειες

Με αφορμή τις δύσκολες στιγμές και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί εκ των συμπολιτών μας, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής απευθύνει κάλεσμα προς ολόκληρη την μαθητική κοινότητα, αλλά και τις ενεργές ομάδες πολιτών για συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών ένδυσης, καθώς και παιχνιδιών, ώστε να δώσουν έτσι το δικό τους μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και προπάντων αισιοδοξίας, προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13/12/2013, στο Δήμο Φαιστού, στη συνέχεια θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας, μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Η «Φάτνη Προσφοράς», συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά τη συγκεκριμένη δράση, στην οποία οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και προθυμία, ξεκίνησε ως ιδέα του Δήμου Φαιστού, με στόχο τη συλλογή τροφίμων και αντικειμένων για να προσφερθούν σε οικογένειες και ανθρώπους του Δήμου που έχουν ανάγκη. Η προσπάθεια ενισχύεται από φορείς, εταιρίες του Δήμου, αλλά και πλήθος Ενεργών Πολιτών, οι οποίοι δέχονται οικειοθελώς να βοηθήσουν το συνάνθρωπο σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη.
Για τη συγκεκριμένη δράση η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη δήλωσε: «Η Φάτνη Προσφοράς είναι μια απόδειξη πως οι αξίες και τα ιδανικά εξακολουθούν να υπάρχουν. Είναι μια πράξη αγάπης, τις ημέρες των γιορτών, ως ελάχιστο δείγμα, ότι λύσεις μπορούν να βρίσκονται αρκεί να προσπαθούμε γι’ αυτές. Σ’ αυτή μας την προσπάθεια καλούμε όλους τους πολίτες και όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα ασφαλώς, να συμμετέχουν και να συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν. Η Δημοτική Αρχή Φαιστού, μέσω των κοινωνικών δομών, στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όχι μονάχα αυτές τις γιορτινές μέρες, αλλά όποτε χρειάζονται βοήθεια οι συμπολίτες μας».
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Δήμου Φαιστού 2892340272, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου