Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Δυναμικό "όχι" στην κατάργηση του ΛΣ Κόκκινου Πύργου

Επιστολή προς τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κοινοποιώντας της στον
Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης  κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκη Γεώργιο και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους  Ν. Ηρακλείου, απέστειλε η δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη με θέμα την αναστολή λειτορυγίας λιμενικών  υπηρεσιών στην περιοχή της Μεσαράς.
Στην επιστολή αναφέρεται: «Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα της αναστολής λειτουργίας  των Λιμενικών Υπηρεσιών στη περιοχή της Μεσαράς και ζητάμε την στήριξη σας στον αγώνα αυτό. Μέσα στα γενικότερα πλαίσια περικοπών και έχοντας γνώση για το σχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ότι προτίθεται να προβεί σε συγχώνευση και κατάργηση σημαντικού αριθμού Λιμενικών Σταθμών σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου.
Με ιδιαίτερο προβληματισμό αντιμετωπίζουμε την κατάσταση αυτή, απαιτώντας την παραμονή των λιμενικών υπηρεσιών στην περιοχή της Μεσαράς. Με γνώμονα τη δυναμική της περιοχής και την αναπτυξιακή της πορεία πιστεύουμε ότι οι εν λόγω κινήσεις αποδυναμώνουν την περιοχή μας και την οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό, απαξιώνοντας τους πολίτες, αλλά και επαγγελματίες του Νότου.
 Λόγω της απομακρυσμένης θέσης του Δήμου Φαιστού, η ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς, τονίζοντας σας την αναγκαιότητα να παραμείνουν οι λιμενικές υπηρεσίες στην περιοχή της Μεσαράς, καθώς ο Κόκκινος Πύργος βρίσκεται στο Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, αποτελώντας ένα γεωγραφικό σημείο κομβικής σημασίας. Ζητάμε την αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού και όχι το κλείσιμο, καθώς με επίσημα στοιχεία είναι λεμβολογημένα 180 ερασιτεχνικά και 40 επαγγελματικά πλοία. Να σημειωθεί επίσης, ότι το Λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, αποτελεί το μεγαλύτερο αλιευτικό καταφύγιο της Νότιας Κρήτης, συνδέοντας δύο γειτονικούς Δήμους, Γόρτυνας και Φαιστού.
Γνώμονας της Δημοτικής Αρχής είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και η αποκέντρωση των υπηρεσιών. Θεωρούμε μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό σε κάθε Δήμο να παραμένουν οι υπηρεσίες που έρχονται να καλύψουν την εξυπηρέτηση των δημοτών. Ζητάμε συντονισμένες ενέργειες από όλους τους φορείς γιατί χωροταξικά αποτελεί δικαίωμα της περιοχής να υπάρχουν υπηρεσίες.
Για τους λόγους αυτούς που σας προανέφερα, με την παρούσα επιστολή ζητάμε την στήριξη σας, καθώς θεωρούμε απαραίτητη την παραμονή των λιμενικών υπηρεσιών στην περιοχή  μας, τόσο για την  ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και των αλιέων της ευρύτερης περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου