Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Με απόφαση της ΓΣ, γονείς και φορείς της Γαλιάς λένε όχι στη μεταφορά των παιδιών τους και στα απογευματινά μαθήματα



Την άρνησή τους για μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς σε οποιοδήποτε σχολικό συγκρότημα των Μοιρών, εκφράζουν γονείς και φορείς του χωριού, στο ψήφισμα που προέκυψε από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και το οποίο πρωτοκολλήθηκε χθες στο Δήμο Φαιστού. Μάλιστα καταθέτουν τη δική τους πρόταση για στέγαση του σχολείου στη Γαλιά και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις αν δεν βρεθεί άμεσα λύση. Στο ψήφισμα αναφέρεται:


ΘΕΜΑ:   "Ακαταλληλότητα   κτηρίου   Δημοτικού   Σχολείου   Γαλιάς   -Αντιμετώπιση προβλήματος λειτουργίας του Σχολείου."
Το Δημοτικό Σχολείο Γαλιάς έχει ανεγερθεί και λειτουργεί από το 1972. Τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια οι γονείς με ανησυχία διαπιστώναμε ρωγμές στο κτηριακό συγκρότημα του σχολείου που δημιουργούσαν την υπόθεση ακαταλληλότητας του χώρου για στέγαση σχολείου. Παρόλα αυτά οι αρμόδιοι φορείς δεν ανέλαβαν καμία πρωτοβουλία για ριζικές λύσεις, πέρα από κάποιες εμβαλωματικες.
Ειδικότερα μνημονεύουμε το από 30/9/2013 έγγραφο Διευθύντριας του Σχολείου, κα. Αθηνά Παπαδοπούλου, που εφιστά την προσοχή για διαπιστωμένα κτιριακά προβλήματα και το σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με το ίδιο θέμα τα οποία και επισυνάπτονται.
Το δεδομένο, ότι το σχολείο είναι ακατάλληλο για τη στέγαση των παιδιών μας επιβεβαιώθηκε και μετά τον πρόσφατο σεισμό οπότε διαπιστώθηκαν σοβαρές ρωγμές στο κτίριο.
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Γονέων είναι η κατηγορηματική άρνηση τους για μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς σε οποιαδήποτε σχολικό συγκρότημα των Μοιρών λόγω απόστασης, μικρής ηλικίας των μαθητών, για λόγους ασφάλειας τους, για λόγους απογευματινής λειτουργίας και γενικότερα επειδή θεωρούμε ότι μια τέτοια λύση θα είναι αντιπαιδαγωγική και προκαλεί αναστάτωση στη ζωή των παιδιών μας και των οικογενειών των κατοίκων της Γαλιάς που είναι σκληρά εργαζόμενοι (στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι αγρότες).
Ως     εκ     τούτου     οι     γονείς    της     Γαλιάς     απαιτούμε:
την άμεση προσωρινή φιλοξενία της λειτουργίας του σχολείου στο παλαιό σχολείο Γαλιάς που πληροί τις προϋποθέσεις προσωρινής φιλοξενίας ή σε άλλο χώρο στο Δ.Δ. Γαλιάς καθώς υπάρχει η δυνατότητα πρότασης και άλλων κατάλληλων κτηρίων.
Διεκδικούμε άμεσα την ανάθεση και—εκπόνηση όλων των απαραιτήτων μελετών και έγκριση των απαραίτητων μελετών και έγκριση των απαραίτητων κονδυλίων για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος για τη μόνιμη στέγαση του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γαλιάς. Υπενθυμίζουμε ότι το Δ.Δ Γαλιάς είναι ένα από τα δυναμικότερα και αναπτυσσόμενα Δημοτικά Διαμερίσματα της ενδοχώρας και ο αριθμός των μαθητών του σχολείου μας υπερβαίνει του 100.
Εμείς οι γονείς της Γαλιάς απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει και δηλώνουμε την πρόθεση μας να κινητοποιηθούμε δυναμικά προκειμένου να περιφρουρήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση και την ασφάλεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου