Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Δικαιολογίες Χρυσοχοΐδη για απολύτως αναγκαίες παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ



Στις 14 προτάσεις για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που κατέθεσε, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης απαντά ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι οποίες αναφέρονται στην βελτίωση της
ασφάλειας και της εικόνας του ΒΟΑΚ, αλλά και στην μη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης για τη συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου.

Για τον σωστό, πλήρη και ασφαλή έλεγχο σύμφωνα με τα απαιτούμενα, των τούνελ Ηρακλείου και Λασιθίου, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρει ότι «η ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, έχει την αρμοδιότητα της Διευθύνουσας Υπηρεσίας κατά την κατασκευή νέων έργων (σήραγγα Σταλίδας, Καλό Χωριό και σήραγγες στον κάθετο άξονα της Μεσσαράς) και όχι για παλαιότερες σήραγγες Τοπολίων και Βραχασίου».

Για τον επανακαθορισμό των ορίων ταχύτητας σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, όπως πρότεινε ο κ. Λ. Αυγενάκης, καθότι αυτά έχουν τεθεί με προχειρότητα και είναι αναχρονιστικά, ο Υπουργός απαντά ότι «έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη από τη Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας του Υπουργείου. Για την υλοποίησή της όμως υπολείπεται η δημοπράτηση εργολαβίας βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του ΒΟΑΚ ή σχετικής εργολαβίας.»

Όσον αφορά την καθαριότητα και την εικόνα του ΒΟΑΚ, ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης απαντά ότι: «Οι καθαρισμοί και ιδιαίτερα η απομάκρυνση των νεκρών ζώων, ο έλεγχος του πρασίνου, η συντήρηση των οριζόντιων και κατακόρυφων σημάνσεων, ανακλαστικών στοιχείων, οδοδεικτών, πληροφοριακών κλπ πινακίδων, ο καθαρισμός των απορροών ομβρίων ανήκουν στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας που εκτελεί τη συντήρηση του ΒΟΑΚ και που στην παρούσα περίοδο είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.»

Τέλος, στην απάντηση του Υπουργού αναφέρεται ότι, η παροχή υπηρεσιών όπως η γραμμή επικοινωνίας με το κοινό, τα οχήματα επιτήρησης του ΒΟΑΚ ή το κέντρο παρακολούθησης της λειτουργίας δεν ανήκουν στο αντικείμενο της ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης επανέρχεται με νέα παρέμβασή του και ζητά ουσιαστικές απαντήσεις για την άμεση τοποθέτηση οδοδεικτικών πινακίδων και πινακίδων του ΚΟΚ, τον επαναχρωματισμό και την διόρθωση της οριζόντιας σήμανσης, την απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, τη λειτουργία γραμμής επικοινωνίας πολιτών, τα ειδικά οχήματα επιτήρησης και παρέμβασης, τον έλεγχο και αποκατάσταση της φωτεινότητας διαχωριστικών στηθαίων και τον πλήρη και ασφαλή έλεγχο σύμφωνα με τα απαιτούμενα, των τούνελ Ηρακλείου και Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου