Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Έρχεται η επιστροφή ΦΠΑ για τους αγρότες της Μεσαράς



Ολοκληρώνονται σήμερα  οι έλεγχοι στα δικαιολογητικά των αγροτών και αποστέλλονται αύριο Παρασκευή, 2 Αυγούστου τα στοιχεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καταβληθούν οι επιστροφές ΦΠΑ στους αγρότες
που το δικαιούνται, η οποία αναμένεται να γίνει με πίστωση στον προσωπικό τους λογαριασμό, το αργότερο μέχρι το  τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η συνεργασία του Λευτέρη Αυγενάκη με τους φορείς των αγροτών όλο το τελευταίο διάστημα και η χθεσινή συνάντηση με τα στελέχη της ΟΑΣΝΗ και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Φαιστού, έφεραν αποτέλεσμα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Ά ΔΟΥ  Ηρακλείου κ. Μενέλαο Σταράκη, ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιστροφή του ΦΠΑ.

Όπως δήλωσε ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «είχε δημιουργηθεί ένα σημαντικό πρόβλημα -ειδικά για τους αγρότες της Μεσσαράς μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές- από την καθυστέρηση στις επιστροφές του ΦΠΑ, το οποίο είχα επισημάνει και στους αρμοδίους Υπουργούς, καθώς η έλλειψη ρευστότητας και οι καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ, είχαν αρχίσει να «απειλούν» τις νέες φυτεύσεις των αγροτών για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου