Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ψάχνουν λύση για να ενωθεί η Μεσαρά με τα Ανώγεια



Ένα χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει και αφορά στην οδική σύνδεση των Δήμων Φαιστού και Ανωγείων από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Βορίζιων-Ανώγεια μέσω του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη και το οποίο πάνω από 15 χρόνια εκκρεμεί, ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Κρήτης κ. Γεωργίου Δεικτάκη με τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη, που πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Στη συνάντηση μετείχε και ο Διευθυντής της Δ/νσης Δασών Ηρακλείου κ. Αναστάσιος Ιωάννου.

Ο κ. Δεικτάκης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ανέφερε:

« Θεωρούμε ότι είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την ευρύτερη περιοχή αλλά όχι μόνον ως προς την πρόσβαση τοπικά των κατοίκων αλλά και ως προς την τουριστική ανάπτυξη της, με τους δρόμους που πρέπει να διανοιχθούν στους ορεινούς όγκους της Κρήτης οι οποίοι θα βοηθήσουν τους επισκέπτες ώστε να γνωρίσουν το ανάγλυφο της περιοχής».
Ο κ. Δεικτάκης επεσήμανε ότι η περιοχή είναι Νatura και επομένως άξια σεβασμού, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Κράτος σέβονται αυτούς τους χώρους.

Όπως στη συνέχεια διευκρίνισε, «υφίσταται ήδη ένας δρόμος που έχει διανοιχθεί και έχει σταματήσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Ξεκινάει από τα Βορίζια μέχρι και 1.700 μ. πριν από τον δρόμο της Νίδας. Μπορεί να βελτιωθεί ο υπάρχων δρόμος, να διανοιχθεί, ώστε να είναι εφικτή η αμφίδρομη πρόσβαση από χώρους όπου δεν θα προκληθεί δασική ζημία. Πιστεύω ότι θα εξευρεθεί ο καλύτερος και ο λιγότερο οδυνηρός περιβαλλοντικός όρος ώστε να συνδεθεί η περιοχή της Μεσαράς με την περιοχή των Ανωγείων. Θεωρώ πως και για λόγους προστασίας του δάσους πρέπει αυτός ο δρόμος να διανοιχθεί. Γιατί είδαμε στις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή της Φαιστού ότι προκλήθηκε μεγάλη ζημία λόγω έλλειψης δρόμων δασοπροστασίας. Κρίνεται λοιπόν και για ένα ακόμη λόγο αναγκαία η σύνδεση της Μεσαράς με τον δρόμο των Ανωγείων.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Μανόλης Κεφαλογιάννης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων:

« Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Δεικτάκης έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία ώστε πραγματοποιηθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στον Ψηλορείτη από όλες τις πλευρές και του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Στα πλαίσια αυτά συζητήσαμε σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο χρονίζει πάρα πολλά χρόνια και για το οποίο έχουν γίνει παρεμβάσεις και στην Αθήνα». Ο κ. Κεφαλογάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος και του δάσους όμως τόνισε ότι πρέπει να δοθεί δυνατότητα ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου