Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μαζί με τους Σαμαρείτες, συμμετέχουμε στη συλλογή τροφίμων την Παρασκευή στο Τυμπάκι και το Σάββατο στις Μοίρες!



Τις ανάγκες των συνανθρώπων μας που περνούν δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, θα επιχειρήσουν να καλύψουν για Τρίτη συνεχόμενη φορά φέτος (μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα) οι εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Μοιρών του ΕΕΣ.

Και βέβαια πάντα σε κάθε τέτοια τους προσπάθεια στηρίζονται στους μεσαρίτες που για μια ακόμα φορά καλούνται να αγκαλιάσουν την δράση για συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας.
Οι Εθελοντές Σααμρείτες του ΕΕΣ Μοιρών, θα βρίσκονται την Παρασκευή 23 Αυγούστου στο Τυμπάκι και το Σάββατο 24 Αυγούστου στις Μοίρες, συλλέγοντας τρόφιμα  (ξηρά τροφή μακράς διαρκείας- γάλα, μακαρόνια, όσπρια κλπ) με σκοπό το πακετάρισμα τους και την διάθεση τους σε οικογένειες της Μεσαράς που έχουν ανάγκη.
 Να σημειωθεί ότι είναι  η πρώτη φορά όπου η προσπάθεια γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά μέσα σε ένα έτος μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα όπου η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άνω του αναμενόμενου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα  Χριστούγεννα μοιράστηκαν 112 πακέτα με τρόφιμα, περίπου 15 κιλών το καθένα, σε οικογένειες της Μεσαράς,  μετά από κάλεσμα και την ευγενική ανταπόκριση των επαγγελματιών της περιοχής (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ελαιοτριβεία κλπ). Το Πάσχα με άριστο συντονισμό και αμέριστη συμπαράσταση από τους Δ/ντές των σχολείων όλων των βαθμίδων της Μεσαράς, αλλά και τον ενθουσιασμό των μαθητών των σχολείων που καλέστηκαν να δείξουν αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας, μοιράστηκαν 125 πακέτα με τρόφιμα πάλι περίπου 15 κιλών.
Φέτος τον Αύγουστο στις 31 του μήνα ημέρα Σάββατο θα διανεμηθούν τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν στις λαϊκές αγορές του προηγούμενου (23 κ 24 Αυγούστου) Σαββατοκύριακου αλλά και τρόφιμα τα οποία έχουν συνεισφέρει έως τώρα συμπολίτες μας από μνημόσυνα , προσφορές κλπ. Η ποσότητα τους αναμένουμε να είναι αρκετή για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί .

Που θα γίνει η παράδοση των τροφίμων
Το συνεργείο παραλαβής των τροφίμων θα βρίσκεται την  Παρασκευή στο Τυμπάκι στο κεντρικό σταυροδρόμι (δίπλα από το χρυσοχοείο Φασομυτάκης) και το Σάββατο στις Μοίρες στο στενάκι του Δημαρχείου (δίπλα από το κρεοπωλείο Μουρτζής).
Να υπενθυμίσουμε ότι οι Εθελοντές του ΕΕΣ Μοιρών, έχουν ήδη δημιουργήσει τράπεζα ρούχων τα οποία προέρχονται από προσφορές του κόσμου. Τα ρούχα είναι σε άριστη κατάσταση και διατίθενται στην έδρα του ΕΕΣ Μοιρών. Αν λοιπόν και εσείς έχετε ανάγκη από είδη ένδυσης, μπορείτε πολύ απλά να επικοινωνήσετε με τους Εθελοντές Σαμαρείτες στο τηλέφωνο  2892023199, για να μπορέσετε στη συνέχεια με κάθε εχεμύθεια να παραλάβετε τα ρούχα που έχετε ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου