Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Προσοχή στους… «μεγαλόψυχους» αετονύχηδες!

Καταγγελίες για επιτήδειους που εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση υπερχρεωμένων δανειοληπτών προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά- υποτίθεται για να προχωρήσουν τη διαδικασία ρύθμισης των δανείων τους,- οι αρμόδιες αρχές και στο Ηράκλειο,
όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, Νίκος Τζανάκης.
Σύμφωνα με τον κ.Τζανάκη, οι υποθέσεις που ερευνώνται έχουν να κάνουν η πρώτη με επιστολή που εστάλη σε δανειολήπτη από μια «εταιρεία» και η δεύτερη με τη δράση δικηγόρου από την ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Λάρισα, ο οποίος φαίνεται να έχει «απλώσει τα δίχτυα του» και στην Κρήτη, την ώρα που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του δικηγορικού συλλόγου της περιοχής του.
Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών, στην περίπτωση της επιστολής, το …θράσος των αποστολέων ήταν τέτοιο που ζητούσαν η «προμήθεια» τους να επισυναφθεί στην τυχόν θετική απάντηση του ενδιαφερόμενου προκαταβολικά.
Τα ποσά που ζητώνται, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη ξεκινούν από 50-70 ευρώ ανά Τράπεζα και φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ.
Ο κ. Τζανάκης κάλεσε τους ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον φορέα που επιλέγουν για να προχωρήσουν την σχετική διαδικασία, είτε πρόκειται για δικηγόρο είτε για Ένωση Καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι πρωτίστως πρέπει να ενημερώνονται αν ο φορέας αυτός διαθέτει τη σχετική από το νόμο πιστοποίηση.
 
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου