Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ζεστό... χρήμα για την ανάδειξη της «Φαραγγιανής Κεφάλας» στο Σοκαρά

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχτηκαν στο Δήμο Γόρτυνας την έγκριση της πρότασης  με τίτλο «Ανάδειξη τοπίου ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στη θέση Φαραγγιανή Κεφάλα Σοκαρά» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που
είχε υποβληθεί για ένταξη Τοπικό Πρόγραμμα Άξονας 4 «Εφαρμογή της προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013.
Ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης  είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα συντελέσει στην ανάπτυξη ενός τοπίου ξεχωριστής ομορφιάς κι ως εκ τούτου θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλων των επισκεπτών. Πρόκειται για ένα χώρο έκτασης 5.500,00μ2 με θέα τον κάμπο της Μεσσαράς στον οποίο βρίσκεται ένα μικρό υπαίθριο θέατρο και ο οποίος γειτνιάζει με το αλσύλλιο της Φαραγγιανής Κεφάλας. Εκεί θα φυτευτούν δέντρα και θαμνοειδή συμβατά με την περιοχή ενώ θα διαμορφωθούν δύο υπαίθριοι χώροι στάθμευσης και πεζόδρομοι. Επίσης θα κατασκευαστούν χαμηλοί πετρόκτιστοι  τοίχοι και πεζούλια, θα δημιουργηθεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και θα τοποθετηθούν προβολείς φωτισμού στις κερκίδες του θεάτρου. Τέλος θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο συλλογής και απορροής ομβρίων για τις περιοχές των πεζοδρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου