Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ξεκινά σήμερα το 9ο τουρνουά Matala Beach Volley International 2013



Ο πολιτιστικός σύλλογος Πιτσιδίων-Ματάλων διοργανώνει  για 9η συνεχή χρονιά το τουρνουά  Μatala Beach Volley 2013 υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινάει για άλλη μια χρονιά το πλέον επιτυχημένο και καθιερωμένο  τουρνουά Beach Volley στα Μάταλα της Κρήτης.  Φέτος συμμετέχουν ομάδες από όλη την Κρήτη αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο, σε μια γιορτή του αθλητισμού, της χαράς και της διασκέδασης με θέα τις σπηλιές
των Ματάλων.
Χθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το τουρνουά Matala Beach Volley International 2013 παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και μελών της  διοργανώτριας επιτροπής. 
Η έναρξη του τουρνουά έχει προγραμματιστεί για τις σήμερα 9 Αυγούστου ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Αυγούστου, όπου και θα διεξαχθούν οι τελικοί σε άνδρες και γυναίκες. Η παράλια των Ματάλων και η φυσική ομορφιά της, το κέφι και η όρεξη των διοργανωτών, η φιλοξενία των ντόπιων αλλά και οι αθλητικές ικανότητες των παικτών, που κάθε χρόνο γίνονται όλο και περισσότεροι, το κατατάσσουν σε ένα από τα καλύτερα Τουρνουά της Κρήτης.
Οι ομάδες θα συναγωνιστούν στο τουρνουά το οποίο κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δυσκολότερο ανεβάζοντας τον πήχη και την αδρεναλίνη πάνω από το φιλέ. Όλοι οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές   έχουν ως στόχο να προσφέρουν θέαμα και έντονες  συγκινήσεις σε όποιους βρεθούν και παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών από κοντά.
Η μεγάλη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών σε  ένα τριήμερο γεμάτο αγώνες μουσική και διασκέδαση αποτελεί από μόνη της  εγγύηση για υψηλό θέαμα και αγωνιστική - οργανωτική επιτυχία  ενώ  ανεβάζει ψηλά τον πήχη των διοργανωτών. Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 60 ομάδες οι οποίες θα διαγωνιστούν σε δύο ταμπλό (ανδρικό και γυναικείο) στα ισάριθμα  γήπεδα που έχουν στηθεί με φόντο τις διάσημες σπηλιές των Ματάλων. Για το λόγο αυτό η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

To πρόγραμμα των αγώνων

Παρασκευή 9-8-2013

·         9:30πμ τεχνική σύσκεψη ομάδων Επιτροπής
·         10:30πμ έναρξη προκριματικών αγώνων

Σάββατο 10-8-2013

·         10:30πμ Συνέχεια προκριματικών  αγώνων του τουρνουά

Με την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος , το συγκρότημα «Άλλη Μπάντα» θα μας διασκεδάσει στη μαγευτική παραλία των Ματάλων με θέα τις περίφημες σπηλιές.

Κυριακή 11-8-2013

Ολοκλήρωση ημιτελικών και διεξαγωγή τελικών,  στις 19.00μμ οι γυναίκες και στις 20.30μμ οι άνδρες.

Σχετικά με τη διοργάνωση, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε: «Το Matala Beach Volley International 2013 είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την περιοχή μας το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές και δημότες να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν αντίστοιχα  μια διοργάνωση που προσφέρει θέαμα υψηλού επιπέδου. Τέτοιες ενέργειες που προβάλουν τον πολιτισμό και τον τουρισμό είναι άξιες συγχαρητηρίων και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και συμμετέχουν, δείχνοντας την αγάπη τους για το άθλημα αλλά και τη θέληση τους για τη νίκη. Τέλος,
αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες του τριήμερου και τους αθλητές, απένειμε τα εύσημα στους διοργανωτές και κυρίως στους εθελοντές του τουρνουά, ενώ ευχήθηκε σε όλους να είναι γεροί και δυνατοί, ώστε να σηκώσουν το βάρος του θεσμού και του χρόνου.
Αμέσως μετά τη Δήμαρχο Φαιστού, το λόγο πήρε ο κ. Κοκοτσάκης που χαρακτήρισε τα Μάταλα και το beach volley «μεγάλα» ονόματα που έχουν καθιερωθεί κι έχουν γίνει θεσμός. «Είχα την τύχη και την ιδέα να είμαι από τους πρώτους του τουρνουά, το οποίο παρά τις δυσκολίες της εποχής καταφέραμε να το διοργανώσουμε και φέτος, πιστεύω πολύ καλύτερα κι από το περυσινό. Αποδείξαμε ότι όταν οι άνθρωποι πιστεύουν στις δυνάμεις τους, μπορούν να λύνουν προβλήματα, τη στιγμή που οι άλλοι εγκαταλείπουν. Ευχαριστώ την ελληνική ομοσπονδία και την δημοτική αρχή που μας στηρίζουν». Όσο για τη διοργάνωση ο κ. Κοκοτσάκης δεν παρέλειψε να τονίσει το σύνολο των 60 ομάδων που συμμετέχουν από τις οποίες οι 22 είναι εκτός Κρήτης και μια από την Ιταλία.
Ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πιτσιδίων Ματάλων, αφού ευχαρίστησε το Βασίλη Κοκοτσάκη για τη μεγάλη του συμβολή στη διοργάνωση και τη Δήμαρχο Φαιστού για τη συμπαράσταση, στη συνέχεια καλωσόρισε επισκέπτες, αθλητές και διαιτητές του τουρνουά κι ευχήθηκε καλή διαμονή.
Σε εποχές κρίσης, εμείς πάμε ανάποδα. Το φετινό τουρνουά θα είναι καλύτερο κι από το περσινό. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες και να συμβάλλουμε κι από την πλευρά μας στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά, τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού Πιτσιδίων-Ματάλων κ. Βοζικάκης Λεωνίδας.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος διαιτητών βόλεϊ Κρήτης, κ. Τραχαλάκη Ελένη αφού ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, υποσχέθηκε καλά παιχνίδια και ομαλή διεξαγωγή.
Τέλος, όλοι επεσήμαναν τη σημαντική συμβολή των χορηγών και τη σπουδαιότητα των δυο μεγάλων διοργανώσεων που γίνονται κάθε χρόνο στα Μάταλα. Τόσο το φεστιβάλ όσο και το τουρνουά βόλεϊ συμβάλλουν στην προβολή και διαφήμιση της περιοχής όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Nα σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε η παρουσίαση της μπάλας των αγώνων και της εμφάνισης των αθλητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου