Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μάστιγα οι αυτοκτονίες στην Κρήτη - Δύο απόπειρες μέσα σε 24 ώρες, η μία με τραγική κατάληξη

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το φαινόμενο της αυτοχειρίας στο νησί μας, με ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας να αποφασίζουν να προχωρούν - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- στο απενενοημένο διάβημα.

Μόνο τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, δύο άτομα προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, με τον ένα από αυτόν τελικά να τα καταφέρνει...

Πρόκειται για την περίπτωση ενός 22χρονου φοιτητή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας στο δωμάτιό του, από τους γονείς του. Ο άτυχος νέος αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι, χωρίς νωρίτερα να έχει αφήσει κάποιο σημείωμα, όπου να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτή του την πράξη.
Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας, ένας 47χρονος από την Τύλισο επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του πίνοντας φυτοφάρμακο. Ευτυχώς γι' αυτόν, η γυναίκα του τον πρόλαβε -σε πολύ άσχημη κατάσταση- στον στάβλο του σπιτιού τους και κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ.
Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, με την κατάσταση της υγείας του να είναι σοβαρή.

Άλλες δύο αυτοκτονίες σε λιγότερο από ένα μήνα

Στο μεταξύ, μέσα στον Ιούνιο, δύο ακόμη συνάνθρωποί μας έκοψαν μόνοι τους το νήμα της ζωής τους.

Στις 11 Ιουνίου, ένας αστυνομικός που υπηρετούσε στα Χανιά, αυτοπυροβολήθηκε την ώρα που βρισκόταν έξω από το νεκροτομείο του Νοσοκομείου..

Λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 7 του μήνα, ένας 70χρονος από το Ζαρό έστρεψε το όπλο του προς τον εαυτό του και αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο 70χρονος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα ήταν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Τρεις αυτοκτονίες... Πασχαλιάτικα!

Στις αρχές του περασμένου Μάη και ειδικότερα στις 5 του μήνα, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, δύο νέοι άνθρωποι έβαζαν τέλος στη ζωή τους: Ένας 28χρονος από το Ζαρό αυτοπυροβολήθηκε εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης και μία 34χρονη μητέρα από την Γεωργιούπολη απαγχονίστηκε...

Μερικές ώρες αργότερα, ένας 70χρονος Χανιώτης έστρεφε εναντίον του την καραμπίνα του, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του.
Πηγή: CretePlus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου