Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ενημέρωση για τη «Μαρκάκειο Βιβλιοθήκη»



Eνημερωτική συνάντηση για την πορεία εργασιών της «Μαρκάκειου Βιβλιοθήκης»,   πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φαιστού. Παρόν στην συνάντηση ήταν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη και οι Αντιδήμαρχοι κκ Νικολιδάκης
και Φασομυτάκης καθώς και η κ. Κλειώ Μαρκάκη που τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά στη σύσταση  και επανίδρυση της δημοτικής βιβλιοθήκης, δωρίζοντας τόμους βιβλίων που θα κοσμήσουν τα ράφια του κτιρίου που θα στεγάσει τη νέα βιβλιοθήκη. Επίσης παραβρέθηκαν πλήθος πολιτών μεταξύ των οποίων ο τ. Δήμαρχος Μοιρών κ. Βολικός Γεώργιος, καθώς και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός-συγγραφέας κ. Μανδαλάκης Αντώνιος που είχαν πρωτοστατήσει στη δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πριν αρκετά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την αποπεράτωση της αναπαλαίωσης του οικοδομήματος της πλατείας Δασκαλογιάννη και την οριστική στέγαση και λειτουργία της βιβλιοθήκης σε αυτό, έχει ολοκληρωθεί, σε προσωρινό χώρο, η καταγραφή 4.765 βιβλίων από τα 5.675 βιβλία, καθώς και η τακτοποίηση τους, στην ειδικά διασκευασμένη αίθουσα του Δημοτικού μεγάρου, από βιβλιοθηκονόμους οι οποίοι εργάστηκαν στο Δήμο στα πλαίσια του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ολόκληρο το υλικό το οποίο έχει συγκεντρωθεί είναι δωρεές ιδιωτών που με προσωπική μέριμνα έχουν προσφέρει στο Δήμο, ώστε στο ξεκίνημα λειτουργίας η «Μαρκάκειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη να μπορεί να υποδεχθεί τους δημότες και να προσφέρει τις υπηρεσίες της.  Η Δήμαρχος Φαιστού τόνισε με αφορμή τη συνάντηση αυτή ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού σε οικονομικό επίπεδο καταφέραμε να αξιοποιήσουμε και αν καταγράψουμε μια σειρά από βιβλία που αποτελούν πολιτιστικό πλούτο για την περιοχή και για τους νέους της. Από την μεριά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης τόνισε στη συνάντηση πως ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ταχύτερη δυνατή επίλυση στέγασης της νέας βιβλιοθήκης, ένα έργο που θα προσφέρει πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη στην περιοχή. Τέλος η κ. Μαρκάκη στο τέλος της συνάντησης ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την πλήρη στήριξη που έχει στο συγκεκριμένο εγχείρημα και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη καθώς τα βιβλία που δώρισε θα αποκτήσουν στο προσεχής μέλλον τη θέση τους στη νέα σύγχρονη Δημοτική Βιβλιοθήκη που θα φέρει το όνομα του αείμνηστου αδελφού της «Ε. Μαρκάκη»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου