Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Συνάντηση - συζήτηση στο Δημαρχείο Φαιστού για το Λιμάνι του Νότου

Στην περιοχή του Τυμπακίου βρίσκεται  από το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, Κώστας Μουτζούρης, συνοδευόμενος από το γραμματέα της ΝΔ και
βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Κεφαλογιάννη, επαναφέροντας το θέμα του Λιμανιού του Νότου.  Ήδη οι δύο άντρες συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής στο Τυμπάκι ενώ περίπου στις 7 θα  μεταβούν στο χώρο που έχει επιλεγεί εδώ και εφτά περίπου χρόνια για την δημιουργία του έργου. Στη συνέχεια θα μεταβούν (περίπου στις 7:30) στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, όπου θα έχουν συνάντηση με την δήμαρχο Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη και δημοτικούς συμβούλους και θα ακούσουν απόψεις πολιτών και  τοπικών φορέων. 
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η επίσκεψη αυτή δεν αναμένεται να συνοδευτεί από κάποια σημαντικά νέα δεδομένα, αφού όπως φαίνεται γίνεται μια διερεύνηση του κλίματος που επικρατεί στην περιοχή όσον αφορά το Λιμάνι του Νότου.  
 Στο μεταξύ ο γενικός διευθυντής των «Μινωϊκών Γραμμών», Αντώνης Μανιαδάκης, σε δήλωσή του τάσσεται υπέρ της κατασκευή του λιμανιού σημειώνοντας ότι «θα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση, καθώς θα τοποθετήσει τη νότια Κρήτη στο χάρτη του παγκόσμιου διαμετακομιστικού εμπορίου με παράλληλη δρομολόγηση επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων όπως και κρουαζιερόπλοιων».

Συνεχίζοντας τονίζει πως «η τοπική κοινωνία θα πρέπει να λάβει υπόψη ότι η Βενετία, η Γένοβα, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ και η Κοπεγχάγη είναι οι ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης με τεράστια τουριστική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα είναι και τα μεγαλύτερα λιμάνια της με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτιστική τους κληρονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου