Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τελικός για γερά νεύρα στα Χανιά.... ΣΦΠΧ -ΓΑΣΜ 3-2 Κορασίδες με τσαγανό!!! Έχασαν το ματς κέρδισαν τις εντυπώσεις!!!(Φωτογραφίες και βίντεο!)

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίχτηκε χθες στα Χανιά ο τελικός Κρήτης για το Πρωτάθλημα των Κορασίδων! Οι  μεσαρίτες έχασαν με 3-2 σετ και τον τίτλο του Πρωταθλητή κατέκτησε ο ΣΦΠΧ που έχει μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα.

Τα κορίτσια του ΓΑΣΜ, κέρδισαν ωστόσο τις εντυπώσεις και απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και όταν ο διαιτητής αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον προπονητή τους!
Γιατί αυτό έγινε χθες το απόγευμα στα Χανιά, σε ένα ματς  που ξεκίνησε με το ΣΦΠΧ να παίρνει το πρώτο σετ και τις μικρές του ΓΑΣΜ να παλεύουν με ψυχή να παίρνουν το δεύτερο σετ και να κάνουν το 1-1.
Ο ΓΑΣΜ συνέχισε να δείχνει αποφασισμένος να παλέψει σκληρά στο παρκέ και τότε ξεκίνησαν και τα περίεργα σφυρίγματα που εξόργισαν τους λιγοστούς φιλάθλους του ΓΑΣΜ. Ο διαιτητής, έκανε δύο παρατηρήσεις τόσο στον πάγκο του ΣΦΠΧ (όπου εκτός από τον προπονητή βρισκόταν άλλοι δύο παράγοντες) και στον πάγκο του ΓΑΣΜ (όπου βρισκόταν ο προπονητής Παναγιώτης Ιωάννου).  Οι γηπεδούχες κατάφεραν να πάρουν το τρίτο σετ κάνοντας το 2-1, ενώ στο τέταρτο σετ και παρά τα «χτυπήματα» από την κακή διαιτησία,  τα κορίτσια του ΓΑΣΜ συνέχισαν  δυνατά και αποφασισμένα.  
Τα απανωτά λάθος σφυρίγματα του διαιτητή κατά του ΓΑΣΜ που του στερούσαν πόντους και επέτρεπαν στις αντιπάλους να πλησιάσουν, συνέχισαν να εξοργίζουν τους λιγοστούς φιλάθλους στην κερκίδα, ενώ σε κάποια από αυτά τα σφυρίγματα, διαμαρτυρήθηκε και ο προπονητής του ΓΑΣΜ Παναγιώτης Ιωάννου. Τότε ο «άρχοντας» του αγώνα που εξελίχτηκε σε «πρωταγωνιστή», θεώρησε σωστό να βγάλει αρχικά την κίτρινη κάρτα στον προπονητή του ΓΑΣΜ και μετά από πέντε δευτερόλεπτα και την κόκκινη κάρτα, αποβάλλοντάς τον από τον πάγκο!



Χωρίς προπονητή

Οι μικρές του ΓΑΣΜ έμειναν στο τέταρτο σετ χωρίς προπονητή, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλειά του, αφού ακόμα και οι πιο έμπειρες από τις μεσαρίτισες, αρχικά σοκαρίστηκαν από την αποβολή! Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μικρές ηλικίες και όχι για επαγγελματικό βόλεϊ, όπου τα παιδιά παίζουν και το χαίρονται. Κάποιοι όπως φαίνεται πάντως δεν βλέπουν έτσι τα πράγματα αλλά εντελώς διαφορετικά!

Η αποβολή του  Παναγιώτη Ιωάννου, δεν φάνηκε να πτοεί τις αγωνίστριες μικρές του ΓΑΣΜ που κατάφεραν με πείσμα και τσαμπουκά να πάρουν το τέταρτο σετ ακόμα και με άδειο πάγκο και να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στους φιλάθλους τους!

Οι μικρές ήταν ήδη νικήτριες πριν ακόμα παιχτεί το ταικ μπρέικ, αφού κατάφεραν να ξεπεράσουν «σκοπέλους» που επιτρέπεται να βρίσκουν μπροστά τους, σε τόσο μικρή ηλικία!

Στο ταικ μπρέικ ο ΓΑΣΜ έχασε το πέμπτο σετ και ο ΣΦΠΧ που έπαιξε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα  μπορούσε να πει κανείς  ότι άξιζε τη νίκη, αν έλειπαν τα κακά σφυρίγματα και οι κάρτες του διαιτητή, πήρε το Πρωτάθλημα Κρήτης και οι μικρές του ΓΑΣΜ, την δεύτερη θέση.
 Μια θέση διόλου ευκαταφρόνητη αφού δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Μεσαρά μια περιοχή στην ύπαιθρο του νότου, όπου αθλητές και αθλήτριες, προπονητές, παράγοντες και γονείς αγωνίζονται για να «ανθίσουν» αθλήματα όπως το βόλεϊ, κρατιέται στην κορυφή της Κρήτης και πρωταγωνιστεί σε όλα τα πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό για τα τμήματα του ΓΑΣΜ.



Ρεπό παραμονής

Όσον αφορά τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΓΑΣ Μεσαράς, μπορεί χθες να είχε ρεπό, ωστόσο το μυαλό όλων ήταν στο παιχνίδι της Άρτεμις, που βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από το ΓΑΣΜ, με την Θέτιδα. Το ματς έληξε 3-1 υπέρ της Θέτιδας, ενώ οι τελευταίοι αγώνες που έχουν να δώσουν ο ΓΑΣΜ και η Αρτεμις, κάνουν τη μεσαρίτικη ομάδα να ελπίζει ότι έχει κερδίσει την παραμονή στην Α2. Και αυτό γιατί ο ΓΑΣΜ παίζει με τον Ιωνικό, που βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η Άρτεμις με τους πρωτοπόρους Ίωνες, που αγωνίζονται για την άνοδο στην Α1 κατηγορία έχοντας αντίπαλη ομάδα τον Πορφύρα. Η τελευταία αγωνιστική λοιπόν θα είναι αυτή που θα κρίνει τον πρωταθλητή της Α2 αλλά και την ομάδα που θα πέσει από την κατηγορία. Με αυτά τα δεδομένα ο ΓΑΣΜ θα αντιμετωπίσει δυνατά τον Ιωνικό και εκτός απροόπτου θα πανηγυρίσει την παραμονή στην Α2. Επειδή όμως «μπάλα είναι και γυρίζει» που λέει ο σοφός λαός, οι μεσαρίτισες αυτή την εβδομάδα θα συνεχίσουν τη σκληρή προπόνηση για μια καλή εμφάνιση στον τελευταίο τους αγώνα για φέτος στην Αθήνα με τον Ιωνικό και θα αναμένουν και το αποτέλεσμα του ματς Ίωνες - Αρτεμις για να πανηγυρίσουν την παραμονή!  
          




3 σχόλια:

  1. ΣΦΠΧ - ΓΑΣΜ,άδικη διαιτησία.. Μάλλον πρόκειται για Deja vu..ή μήπως όχι? :P
    Πρώτα στις γυναίκες.. και τώρα κορασίδες..
    Τέλος πάντων.. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα!!
    Και καλή επιτυχία στις γυναίκες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη αυτό συμβαίνει πάντα όταν παίζουμε Χανιά! Κι ας πει κάποιος το αντίθετο! Αυτό δε σημαίνει ότι τα Χανιά δεν έχουν αξιόλογες παίκτριες και ομάδες! Φυσικά και αξίζουν τα κορίτσια τις διακρίσεις, όμως εκεί που υπάρχει η διαφωνία είναι στον τρόπο που δίνονται ορισμένα σφυρίγματα και μάλιστα σε καίριες φάσεις! "Σφάξιμο" με το γάντι!!! Κι αναρωτιέται κανείς γιατί; Και πόσο ακόμα θα ανεχτούμε αυτή την κατάσταση;

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή