Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στο πλευρό των λογιστών και φοροτεχνικών ο Δήμος Φαιστού

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης  Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσαράς είχε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη στο Δημαρχείο στις Μοίρες.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, από τον Πρόεδρο των Φοροτεχνικών κ. Κουγιουμτζή για τα νέα μέτρα και τα φορολογικά πρόστιμα.
Από την πλευρά τους οι Φοροτεχνικοί εξέφρασαν προς τη Δήμαρχο, την ανησυχία τους για το φορολογικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, ζητώντας από την Πολιτεία να αναθεωρήσει τα μέτρα δημιουργώντας ένα δίκαιο, ανθρώπινο και ορθολογικό σύστημα που θα τιμωρεί σκληρά τους φοροφυγάδες και θα σέβεται τους πολίτες και τα προβλήματα τους.
Στο ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο μοίρασαν και σε δημότες μπροστά από την κεντρική πλατεία Μοιρών, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού του ασφαλιστικού και φορολογικού μας συστήματος ζητώντας όλους τους φορείς να κινηθούν στην κατεύθυνση αυτή και στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού ελέγχου της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής.
Στη συνάντηση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, τέθηκαν επίσης ζητήματα όπως τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τα χαμηλά εισοδήματα των εργαζομένων, καθώς και θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό.
Από την πλευρά της η Δήμαρχος  μίλησε στους εκπροσώπους των φοροτεχνικών για τις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Φαιστού για την ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας με την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου, αλλά και την επικείμενη έναρξη του κοινωνικού παντοπωλείου σε ειδικό χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσαράς. Τόνισε δε τη μεγάλη ανταπόκριση των συνδημοτών μας για εθελοντική προσφορά με τελευταίο παράδειγμα την έναρξη του κοινωνικού φροντιστηρίου σε οικογένειες και μαθητές που πληρούν τα  κριτήρια.
Σε πρόταση της, η Δήμαρχος ζήτησε συνεργασία με τον κλάδο των λογιστών, σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική απασχόληση και εξεύρεση νέων θέσεων εργασίας, διότι η ανεργία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις θέμα που θα ζητήσει και σε συνάντηση φορέων όπως η τοπική Εκκλησία, ο Ερυθρός Σταυρός και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο και τα μέλη, για την παρουσία τους τονίζοντας ότι με καλές συνεργασίες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα, που εμφανίστηκαν κατά καιρούς, στην περιοχή, ενώ εξέφρασε προς όλους τους παριστάμενους τη στήριξη της στον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου