Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το ΣτΕ ακύρωσε τις εγκρίσεις για τη μονάδα τόνου στον κόλπο της Μεσαράς

Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια, μέσα από αντιπαραθέσεις και  εντάσεις, εντός και εκτός του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Τυμπακίου, ενώ το θέμα
συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού. Έξι χρόνια δικαστικού αγώνα, για να έρθει τελικά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει, τις πρωτύτερες αποφάσεις για τη χωροθέτηση και τους περιβαλλοντικούς όρους που αφορούσαν την εγκατάσταση μονάδας τόνου στον κόλπο της Μεσαράς. Να υπενθυμίσουμε ότι το αίτημα για τη δημιουργία της Μονάδας είχε τεθεί από εταιρεία και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυμπακίου. Μάλιστα ο Δήμος Τυμπακίου αποφάσισε τότε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα και μάλιστα όρισε μαζί με το Δήμο Λάμπης (που σήμερα ανήκει  στο Δήμο Αγίου Βασιλείου) δύο δικηγόρους. Τον κ. Γιάννη Νικολιδάκη από το Ρέθυμνο και τον κ. Γρηγόρη Παπαδογιάννη από την Αθήνα οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεσή όλα αυτά τα χρόνια.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της μονάδας τόνου, είχε φτάσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού, παρουσία κατοίκων και φορέων και της Αγίας Γαλήνης. Μάλιστα τότε κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι είχαν ανέβει στα ύψη χωρίς ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση.
 
Η απόφαση του ΣτΕ
Η απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι η 3834 του 2013 του Πέμπτου Τμήματος του ΣτΕ. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο NewsCreta o δικηγόρος κ. Γιάννης Νικολιδάκης, «ακυρώνει τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης οι οποίες είναι η 4186 του 2007 και η 6369 του 2007. Η πρώτη αφορά την έγκριση της χωροθέτησης της μονάδας τόνου και η δεύτερη την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων».
Όπως καταλαβαίνει κανείς με την απόφαση αυτή ΣτΕ ακυρώνονται οι αποφάσεις που έδεναν τις απαραίτητες εγκρίσεις για να προχωρήσει τότε η επένδυση.
newscreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου